Europarlamentarul Monica Macovei afirma ca prin votul de marti ”PSD a bagat Camera Deputatilor in grupul infractional organizat”, ea spunand ca, daca ar fi nevinovat, premierul ar fi cerut chiar el deputatilor sa aprobe prin vot cererea DNA de incuviintare a urmaririi sale penale.

Monica Macovei spune ca prin votul de marti majoritatea deputatilor ”au dat liber la coruptie la cel mai inalt nivel”, potrivit Mediafax.

”PSD a bagat astazi Camera Deputatilor in grupul infractional organizat. Majoritatea din Camera Deputatilor a dat astazi liber la coruptie la cel mai inalt nivel. Deputatii au blocat justitia pentru ca un prim-ministru in functie sa nu fie anchetat pentru fapte de coruptie, dand astfel cel mai puternic semnal ca politicienii sunt mai presus de lege si invincibili. Respingerea cererii DNA arata ca nici Ponta, si nici deputatii care il apara nu cred ca Ponta este nevinovat. Daca ar fi nevinovat, chiar el ar fi cerut deputatilor sa aprobe prin vot cererea DNA. Pentru Ponta si PSD, justitia egala pentru toti este doar un slogan electoral, terfelit in noroiul intereselor unui grup infractional organizat. Rusine! Si plecati acasa!”, afirma Monica Macovei.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a respins, luni, cu 18 voturi "impotriva", 7 "pentru" si o abtinere, solicitarea DNA privind inceperea urmaririi penale a premierului Victor Ponta si pentru infractiunea de conflict de interese. Raportul Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor a fost dezbatut marti, in sedinta de plen a Camerei.

Din totalul de 387 de deputati, la sedinta de marti au fost prezenti 351, numarul voturilor valabil exprimate fiind acelasi. Din voturile valabil exprimate, 231 au fost pentru "proiectul de hotarare privind respingerea cererii de incepere a urmaririi penale" a lui Victor Ponta , iar 120 de voturi au fost "impotriva". Intrucat s-a intrunit majoritatea simpla, decizia Camerei Deputatilor a fost de respingere a inceperii urmaririi penale pentru seful Guvernului. In urma votului din plenul Camerei Deputatilor, presedintele Klaus Iohannis i-a cerut din nou demisia premierului Victor Ponta.

Klaus Iohannis: Parlamentul, scut de protectie pentru Victor Ponta

Intr-o declaratie transmisa de Administratia Prezidentiala la scurt timp de la votul din Camera Deputatilor, presedintele Klaus Iohannis spune ca Parlamentul nu ar trebui sa obstructioneze actul de justitie si ca regreta ca astazi coalitia de guvernare a impus o decizie in sens contrar si s-a transformat intr-un scut de protectie pentru Victor Ponta.

”Imi mentin punctul de vedere conform caruia Parlamentul nu ar trebui sa obstructioneze actul de justitie. Regret faptul ca astazi coalitia de guvernare a impus o decizie in sens contrar. Regret, totodata, faptul ca Parlamentul s-a transformat intr-un scut de protectie pentru persoana Victor Ponta, banuita de fapte penale. Este o dovada de maxima iresponsabilitate si de sfidare la adresa cetatenilor faptul ca parlamentarii ce alcatuiesc majoritatea impiedica justitia sa-si faca datoria, sunt dispusi sa distruga institutia Parlamentului, asa cum ar trebui ea sa functioneze intr-un stat de drept si sa afecteze imaginea Romaniei pentru a salva politic o singura persoana”, spune Klaus Iohannis, intr-o declaratie transmisa de Administratia Prezidentiala la scurt timp de la votul din Camera Deputatilor, care a mentinut raportul Comisiei Juridice, de respingere a inceperii urmarii penale a premierului Ponta si pentru infractiunea de conflict de interese.

Premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat. De asemenea, DNA a cerut Camerei Deputatilor avizarea urmaririi penale pe numele premierului si pentru conflict de interese.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri