Traian Basescu a anuntat Guvernul ca este dispus sa se mute in vila Gogol dupa 15 iunie, dar avertizeaza ca nu sunt respectate mai multe cerinte, precum protectia locatarilor, si ca inclusiv premierul Victor Ponta va raspunde pentru posibile incidente, cerand si un birou intr-un alt imobil.

Intr-o scrisoare oficiala, Traian Basescu spune ca a fost anuntat de catre Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), in administrarea careia se afla vila din strada Gogol, ca lucrarile de renovare au fost finalizate si ca a vizitat cladirea, unde insa a constatat ca, desi au fost depuse eforturi de imbunatatire a calitataii, imobilul continua sa nu indeplineasca cerintele impuse de lege, avand deficiente de fond care fac improprie incadrarea locuintei in categoria resedintelor oficiale sau a caselor de protocol, potrivit Mediafax.

El arata astfel ca imobilul nu dispune de spatiu pentru un cabinet de lucru, in care are dreptul sa lucreze cel putin cu un secretar si un consilier, nu are un salon de primire pentru vizitatori, nu beneficiaza de garaj si nici nu asigura protectia locatarilor, respectiv protectia fizica si intimitatea sa si a familiei, atat in interior, cat si in curte, in imediata apropiere a vilei fiind un bloc cu patru etaje, ceea ce permite supravegherea cu usurinta, din acest bloc, a persoanelor din vila.

"Va atentionez ca, din acest punct de vedere, intreaga responsabilitate pentru eventuale evenimente sau incidente ce ar putea sa apara in timp (violarea intimitatii, intrarea prin efractie in curte sau in locuinta, afectarea sigurantei mele si a familiei mele etc) vor fi in responsabilitatea RA-APPS si a Guvernului prin Victor Viorel Ponta, Ion Moraru (secretarul general al Guvernului-n.r.) si Darius Valcov (fost ministru de Finante-n.r.), in calitate de semnatari ai HG 60/2015", scrie Traian Basescu.

Pentru rezolvarea partiala a problemelor, fostul presedinte solicita repartizarea unui spatiu pentru cabinet de lucru intr-un alt imobil, indicand in acest sens un apartament de pe strada Mihai Eminescu, unde sa fie amenajat si salonul de primire si doua spatii de parcare intr-un garaj RA-APPS de langa vila Gogol, urmand ca in scurt timp sa fie construit un garaj pentru doua masini pe terenul aferent vilei Gogol.

El se refera si la problema de securitate, spunand ca are convingerea ca, in cazul unor incidente, responsabilii pentru repartizarea locuintei vor gasi solutii, dar vor si "raspunde in fata legii". Basescu asigura ca este dispus sa semneze procesul verbal de predare-primire a vilei Gogol imediat ce ultimele lucrari din curte si de pe acoperis vor fi incheiate, iar portile de acces vor fi functionale, dar nu mai devreme de 15 iunie ora 12.00, precizand ca procesul verbal va trebui sa includa observatiile sale.

La acel moment, Basescu va parasi vila pe care o ocupa, temporar, la Scrovistea, depozitul unde se afla obiectele casnice urmand sa fie eliberat pana la 30 iunie. In luna februarie, Guvernul a decis ca vila RA-APPS din cartierul Primaverii in care a locuit pana in acest an Mioara Roman, fosta sotie a lui Petre Roman, sa ii fie atribuita fostului presedinte Traian Basescu spre utilizare ca resedinta. Traian Basescu nu s-a mutut muta insa imediat, deoarece imobilul necesita unele reparatii si lucrari de renovare.

Legea stabileste ca persoanele care au avut calitatea de sef al statului roman beneficiaza pe durata vietii de folosinta gratuita a unei locuinte de protocol, cu destinatia de resedinta, care cuprinde si un spatiu cu destinatia de cabinet de lucru, incadrat cu un post de consilier si un post de secretar, de o indemnizatie lunara in cuantum egal cu 75% din indemnizatia acordata presedintelui in exerciti, de paza si protectie, precum si de folosinta gratuita a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protectie si Paza.

Legea mai prevede ca locuinta de protocol nu poate fi resedinta pe care titularul a avut-o ca presedinte in functie.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri