Sedinta CSAT, care a avut pe ordinea de zi mai multe subiecte, intre care defrisarile ilegale ale fondului forestier national, Strategia Nationala de Aparare a Tarii, evolutiile din Ucraina, s-a incheiat.

Sedinta CSAT a durat aproximativ doua ore si jumatate. Reuniunea Consiliului va fi urmata de o declaratie de presa a presedintelui Klaus Iohannis, la ora 18.00, noteaza Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale difuzat luni, pe ordinea de zi a sedintei Consiliului au fost incluse tematici referitoare la: Strategia Nationala de Aparare a Tarii; activitatea desfasurata de catre institutiile cu atributii in domeniul securitatii nationale in anul 2014 si principalele obiective pentru anul 2015; fortele armate ale Romaniei care pot fi puse la dispozitie pentru participarea la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman, in anul 2016; proiectul Planului-cadru pentru continuarea procesului de restructurare si modernizare a Armatei Romaniei in anul 2015; programul privind transformarea, dezvoltarea si inzestrarea Armatei Romaniei pana in anul 2027 si in perspectiva; implementarea deciziilor Summitului NATO din 2014.
O alta tema a sedintei CSAT s-a referit la stadiul programului de inzestrare a Fortelor Aeriene cu avion multirol.

Pregatirea Consiliului European din iunie 2015 pe dimensiunea politicii de securitate si aparare comuna a figurat, de asemenea, pe ordinea de zi a CSAT.
Alte tematici incluse pe ordinea de zi a sedintei CSAT au vizat "evolutiile din Ucraina: impactul asupra regiunii extinse a Marii Negre, inclusiv conflicte prelungite", "Republica Moldova in noua ecuatie regionala. Optiuni privind integrarea europeana versus orientare euroasiatica". "Defrisarile ilegale ale fondului forestier national. Impact si masuri ferme de stopare a acestui fenomen" a reprezentat, de asemenea, una dintre temele sedintei Consiliului.

CSAT urma sa mai discute si legat de "demersuri pentru realizarea interconectarii retelelor electrice si de gaze naturale din Romania si Republica Moldova" sau "managementul deseurilor nucleare la Centrala Nuclearelectrica Cernavoda". "Pe timpul sedintei vor fi abordate si alte subiecte de interes pentru securitatea nationala", se mai arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, in a doua jumatate a lunii mai, ca a fost definitivata ordinea de zi a urmatoarei sedinte a CSAT, care cuprinde si tema defrisarilor ilegale, precizand ca pana la sedinta toate institutiile abilitate trebuie sa prezinte materiale care sa ofere "o imagine mai clara" asupra amplorii acestui fenomen.

"Lucrurile au evoluat, nu mai sunt doar la nivel de intentie. Am avut saptamana trecuta o discutie cu premierul despre ordinea de zi pentru urmatoarea sedinta a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, procedura legala, si am definitivat ordinea de zi pentru urmatoarea sedinta a CSAT. Astfel, ea contine o analiza a situatiei in domeniu si pana la aceasta sedinta asteptam materiale de la toate instititiile abilitate pentru a avea o imagine mai clara asupra amplorii si pagubelor produse de defrisarile ilegale", declara atunci Iohannis, raspunzand unei intrebari privind Codul Silvic si subiectul defrisarilor ilegale.
Sedinta CSAT vine la o zi dupa consultarile pe care presedintele le-a convocat pe tema Strategiei Nationale de Aparare a Tarii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri