Seful Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, afirma ca nu a fost informat ca ar fi fost suspendat din calitatea de membru PSD sau din cea de presedinte executiv al organizatiei Constanta, sustinand ca intentioneaza sa candideze la sefia PSD Constanta, in toamna acestui an.

”Nu exista la PSD Constanta sau la Bucuresti o hotarare de suspendare a mea din functia de prim-vicepresedinte, in care am fost ales in 2012. Nu a venit o astfel de hotarare. Am auzit ca exista o decizie de suspendare din calitatea de membru, dar nu am primit-o. Pana la aceasta decizie eu am fost in functie si toate deciziile date in zilele precedente sunt legale pentru ca nu sunt invalidate de un alt for al partidului”, a declarat Constantinescu, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PSD Constanta, relateaza Mediafax.

El a mentionat ca nu exista niciun motiv pentru a fi suspendat din functia de prim-vicepresedinte (presedinte executiv) al filialei PSD Constanta, deoarece Statutul PSD precizeaza ca sunt suspendati din functie doar liderii anchetati pentru fapte coruptie, iar el este cercetat pentru abuz in serviciu. “Sunt cercetat pentru abuz in serviciu, nu pentru fapte de coruptie, asa cum este in Statutul PSD. Mi s-a spus de la partid ca nu sunt suspedat, rezolutia nu ma priveste pe mine, ci pe cei cu fapte de coruptie”, a spus Nicusor Constantinescu.

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, care are interdictia de a-si exercita functia, a mai spus ca a fost nemultumit de atitudinea membrilor PSD Constanta care nu l-au sustinut nici pe el, nici pe Radu Mazare atunci cand au fost arestati. “Asteptam de la colegii mei ca atunci cand eu si Radu Mazare am fost arestati preventiv sa vina strans uniti in jurul nostru. Ma asteptam ca atunci cand cineva iti agreseaza liderii care au realizat atatea lucruri sa ai o reactie umana, de onoare, sa iti ajuti liderii. Nu am vazut pe nimeni sa ia o pozitie publica, sa spuna ca sunt abuzuri, ca nu sunt probe. Toata lumea a tacut. Eu nu m-am nascut in genunchi, eu m-am nascut in picioare si voi muri in picioare”, a mai declarat Constantinescu.

El a mentionat ca in ultimele saptamani a mers in judet si s-a intalnit cu primari PSD si lideri de organizatii PSD si a aflat ca multi dintre acestia nu mai doresc sa candideze la alegerile de anul viitor pentru ca sunt speriati si terorizati de ceea ce se intampla in tara si se tem sa mai ia vreo decizie pentru comunitatea lor. De asemenea, potrivit lui Nicusor Constantinescu, liderii din judet nu ar fi multumiti de colaborarea cu actuala conducere a PSD Constanta si nici cu cei care conduc in prezent Consiliul Judetean.
Nicusor Constantinescu l-a criticat si pe senatorul Nicolae Moga, presedinte interimar al PSD Constanta, dupa demisia lui Radu Mazare, spunand ca acesta nu ar fi trebuit sa accepte aceasta functie.

“Nicolae Moga, care a pierdut alegerile prezidentiale in calitate de coordonator al campaniei la PSD Constanta, a fost numit interimar in locul lui Radu Mazare. El si-a dorit aceasta functie, eu nu as fi accceptat-o daca pierdeam alegerile. Eu am castigat toate campaniile electorale pe care le-am coordonat”, a declarat Nicusor Constantinescu.

El a mai spus ca a primit mandat de la Radu Mazare pentru a-l inlocui in functia de presedinte dupa demisia acestuia. “Am avut mandat de la Radu Mazare sa-l inlocuiesc si sa iau decizii in locul sau ca presedinte. Acel mandat este valabil si astazi pentru ca nu a fost revocat conform statutului”, a explicat Constantinescu.

El a afirmat ca liderii PSD au luat decizia de a-l suspenda din calitatea de membru PSD pentru ca ar fi fost santajati de catre UNPR. “Probabil in presiunea motiunii a fost santajat de parteneri de coalitie, de UNPR, probabil au fost santajati. UNPR urmareste sa castige judetul Constanta. (...) UNPR nu va castiga mai mult de doi la suta daca merge singur la alegeri. Nu vedeti ca cine este in UNPR nu este anchetat de binomul SRI-DNA? S-a inscris si Sebastian Ghita in UNPR”, a spus Constantinescu.

El a precizat ca dupa ce va primi acest document de suspendare din calitatea de membru al PSD va merge in Consiliul Judetean al PSD Constanta si isi va prezenta punctul de vedere. Nicusor Constantinescu a anuntat ca va candida la alegerile pentru presedintia PSD Constanta in toamna acestui an.

“Fac apel la primarii PSD, la presedintii de organizatii PSD sa vina alaturi de mine pentru ca eu voi candida la presedintia organizatiei PSD Constanta din acest an si impreuna trebuie sa depasim aceasta stare de teroare si de frica”, a mai spus Nicusor Constantinescu. Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost suspendat din PSD, printr-un ordin semnat de liderul partidului, Victor Ponta, dupa ce a trimis adrese in calitate de presedinte executiv al PSD Constanta, desi fusese suspendat din aprilie din aceasta functie.

Suspendarea lui Nicusor Constantinescu din PSD vine dupa ce, in ultimele zile, acesta a trimis adrese catre organizatiile din judet, dar si presei, pe care le-a semnat in calitatea de presedinte executiv al filialei PSD Constanta, desi este suspendat din functia respectiva, transmite corespondentul MEDIAFAX. De asemenea, el a dispus numirea unui presedinte interimar la conducerea organizatiei PSD Mangalia si numirea unui apropiat in functia de coordonator al Colegiului 3, pe care l-a desemnat sa se ocupe de alegerile interne ale partidului in acest colegiu.

Toate acestea in conditiile in care, in 24 aprilie, Nicusor Constantinescu fusese suspendat din functia de presedinte executiv al PSD Constanta. Presedintele interimar al PSD Constanta, Nicolae Moga, a precizat, intr-un comunicat de presa transmi vineri, ca a luat act de seria de documente elaborate si transmise presei de Nicusor Constantinescu.

Citeste si:

    Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in mai multe dosare penale. Intr-unul dintre acestea este acuzat ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, iar in altul este judecat pentru ca a atribuit nelegal terenuri. De asemenea, el este judecat pentru ca ar fi subfinantat Centrul Militar Zonal, in acest dosar el fiind pus sub control judiciar si avand interdictia de a exercita functia de presedinte al CJ Constanta. Totodata, el va fi judecat sub control judiciar in dosarul in care este acuzat ca a prejudiciat judetul cu opt milioane de euro.

    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

    Despre autor
    Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Politic »


    Comunicate de presă

    Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


    Setari Cookie-uri