Partidul Miscarea Populara manifesta intelegere si compasiune pentru problemele medicale ale oricarui cetatean roman, in particular pentru cetateanul Victor Ponta, dar nu este clar de ce a plecat in Turcia exact cand trebuia sa se prezinte la DNA si de ce medicina romaneasca nu este buna pentru el.

"De ce abia astazi a aparut un comunicat oficial al Guvernului, dupa o saptamana in care Victor Ponta disparuse, pur si simplu din tara? Pentru premierul unei tari, comunicarea pe retele de socializare, fara garantia ca este autentica, nu poate fi acceptabila. Nu este prima oara cand Victor Ponta se ascunde de justitie. Ne amintim cum si-a mutat biroul la Ministerul Apararii Nationale, in plin scandal Duicu, de frica de a nu fi implicat si acuzat in dosarul respectiv", transmite PMP intr-un comunicat in care cere demisia lui Ponta pana la rezolvarea problemelor penale, scrie Mediafax.

Premierul Ponta a anuntat ca medicii turci care l-au operat au decis ca poate fi externat, dar isi va relua activitatea normala intr-o perioada de pana la 28 de zile, astfel ca ii va cere presedintelui Iohannis sa ii incredinteze vicepremierului Oprea atributiile de prim-ministru in acest interval. Oprea va avea inclusiv atributia de a conduce sedintele de guvern.

Intr-un mesaj postat pe Facebook, Ponta, aflat la spitalul din Istanbul, nu precizeaza cat anume va mai sta in Turcia, spunand doar ca medicii au decis ca poate fi externat, dar ca trebuie ca, in urmatoarele 7 zile, sa parcurga zilnic procedurile pentru control, schimbare pansamente si supraveghere. Surse apropiate premierului precizau, inaintea acestui mesaj, ca Ponta nu va reveni duminica in tara, ci va mai ramane in Turcia, pentru o perioada estimata la aproximativ o saptamana.

"Ulterior acestor proceduri, va trebui ca doua saptamani sa fac fizioterapie si tratamente de recuperare inainte de a avea permisiunea medicilor de a merge fara sprijinul unor mijloce medicale permanente / in maxim 28 zile imi pot relua activitatea normala, urmand sa continui recuperarea timp de 6 luni", a scris Ponta pe Facebook. El precizeaza ca, in aceste conditii, luni dimineata ii va trimite presedintelui Klaus Iohannis solicitarea ca, in baza articolului 107 din Constitututie, sa-l desemneze pe vicepremierul Gabriel Oprea sa exercite toate atributele functiei de prim-ministru, inclusiv conducerea sedintelor de guvern, in aceasta perioada.

In scrisoarea pregatita sa-i fie transmisa lui Iohannis, premierul Ponta arata ca, la 15 iunie, a suferit o interventie chirugicala, care nu putea fi amanata, la piciorul stang, iar tratamentul post-operator impune imobilizarea sub supraveghere medicala, motiv pentru care ii cere sa il acorde vicepremierului Oprea atributiile de prim-ministru incepand cu 22 iunie si pana la momentul in care el isi va relua activitatea. Scrisoarea catre Iohannis a fost inregistrata la cabinetul premierului vineri, 19 iunie, data la care persoanele apropiate premierului spuneau ca medicii vor decide duminica, 21 iunie, daca Ponta poate reveni in tara.

Surse oficiale au declarat anetrior ca premierul Victor Ponta va fi externat duminica din spitalul din Istanbul, unde a fost operat la genunchi in urma unei accidentari la un meci de baschet, urmand sa anunte daca va reveni in tara sau va ramane in Turcia pentru consultatii periodice. Externarea a fost decisa in urma unei noi consultatii efectuate, duminica dimineata, de catre medicii turci, care i-au recomandat insa si consultatii periodice, au aratat sursele citate. La randul sau, Guvernul a transmis un comunicat in care arata ca Ponta va transmite o adresa catre presedintele Klaus Iohannis privind desemnarea viceprim-ministrului Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar pentru o perioada, conform legii, de cel mult 45 de zile.

Sursa foto: MediafaxFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri