Klaus Iohannis se va intalni, luni, la Palatul Cotroceni, cu George Friedman, fondatorul companiei americane de consultanta strategica Stratfor, informeaza Administratia Prezidentiala.

Stratfor este o agentie de analize strategice si militare infiintata de George Friedman in 1996 in Austin, Texas, fiind recunoscuta la nivel mondial pentru rapoartele furnizate. George Friedman s-a aflat ultima data la Bucuresti in octombrie anul trecut, cand a participat la Bucharest Forum 2014, potrivit Mediafax.

In primavara aceluiasi an, el s-a intalnit, tot la Bucuresti, cu directorul Serviciului Roman de Informatii, cu care a discutat despre dinamica mediului de securitate regionala, securitatea energetica, relatia transatlantica, NATO, UE si parteneriatul strategic Romania-SUA, George Friedman fiind atunci intr-un turneu in mai multe tari din regiunea Marii Negre.

Acum, prezenta lui George Friedman la Bucuresti apare si in contextul crizei din Grecia, zona euro pregatindu-se pentru intrarea Greciei in incapacitate de plata.

George Friedman, care s-a declarat in numeroase randuri un eurosceptic convins, spunea autoritatilor de la Bucuresti, in urma cu doi ani, ca Romania nu ar trebui sa intre in zona Euro, care este un proiect esuat din cauza diferentelor structurale prea mari dintre economiile statelor membre.

"Slava Domnului ca nu sunteti in Zona Euro! Nu intrati!", spunea atunci George Friedman intr-o conferinta sustinuta la Banca Nationala a Romaniei, intrebat cand ar trebui Romania sa adopte moneda comuna europeana. Recent, Romania si-a propus sa adopte moneda euro in 2019.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri