Premierul Victor Ponta a spus, luni, ca ii "detesta pe talibanii si macelarii sociali care demonizeaza un popor doar pentru ca indrazneste acel popor sa aiba alta parere decat ei", el comentand astfel reactiile la referendumul prin care grecii au respins masurile de austeritate.

Victor Ponta a scris, pe contul sau de Facebook, ca grecii "sunt o democratie functionala si asta trebuie respectat si chiar admirat", iar Romania nu se poate compara cu situatia de la Atena, pentru ca are o istorie diferita, dar si conditii politice si economice diferite, orice comparatie dintre cele doua state fiind fortata. Premierul mai spune ca, indiferent de rezultatul referendumlui din Grecia, va fi nevoie de reforme structurale si de sacrificii, el adaugand ca atunci cand Romania a fost in criza nimanui nu i-a pasat.

"Ii detest pe talibanii sau macelarii sociali care demonizeaza un popor doar pentru ca uneori indrazneste acel popor sa aiba alta parere decat ei. Grecia este parte esentiala a Europei. Grecii au nevoie de UE, dar si UE are nevoie de greci. Solutia este doar impreuna si doar prin dialog si respect, nu prin decizii unilaterale. Indiferent de calea aleasa de Grecia vor fi necesari ani lungi de reforme care implica sacrificii si suferinte. Cand Romania a fost in criza nimanui nu i-a pasat. As vrea de data asta sa fim toti mai solidari", a scris Victor Ponta pe contul sau de Facebook.

Seful Exectivului sustine ca Romania se afla pe crestere economica, iar a compara situatia de aici cu cea din Grecia este ca si cum ai compara "mere cu pere", scrie Mediafax.

"Romania nu seamana deloc cu Grecia - nici in bune, nici in rele. Avem o istorie diferita, mentalitate diferita, conditii naturale, sociale, politice si economice diferite. Trebuie ca cineva sa fie foarte ignorant sau foarte manipulator ca sa faca niste comparatii fortate acolo unde logica spune ca nu poti compara mere cu pere. Independent de situatia de mai sus, Romania a trecut cu bine de o criza cumplita (2009-2011), se afla in al patrulea an consecutiv de crestere economica sustenabila (locul 1 in Europa pe ultimul trimestru), somaj sub media europeana, pace sociala si stabilitate guvernamentala, o Agentie fiscala in modernizare si eficienta, sistem bancar puternic si bine supravegheat de BNR, potential economic de crestere si dezvoltare care se pune in valoare prin ultimele masuri adoptate (in special Codul Fiscal)", mai spune premierul.

Premierul mai scrie ca evolutiile de pe scena politica europeana nu pot schimba directia pozitiva pe care se afla Romania, singurul pericol fiind lipsa de solidaritate interna.

"Nici situatia din Grecia, nici cea din Ucraina, nici razboiul din Siria sau alte evenimente externe nu pot perturba directia noastra pozitiva. Exista insa si un pericol urias care poate strica tot, in buna traditie a Mesterului nostru national Manole: batalia haotica si irationala a unor romani contra altor romani, foamea oarba de "ciolan" a celor care au mai fost la putere si au folosit-o rau sau a celor care au primit deja mult pe degeaba si vor si mai mult neavand habar ce sa faca cu acea putere! O sa vedem in curand daca si de data asta vom strica tot cand este bine sau putem sa rupem acest blestem national", a comentat Ponta.

Peste jumatate din electoratul elen (61,31%) care a participat la referendumul de duminica a respins conditii puse de creditorii internationali pentru un plan de "salvare" al Greciei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri