Liderul PSD Liviu Dragnea considera ca Romania ar trebui sa acorde o mai mare atentie si sa se implice mai eficient in problemele Republicii Moldova ,”sora noastra”, in conditiile in care "traseul european" al acesteia "este putin frant".

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, la Reghin, intr-o conferinta de presa, ca traseul european care se incropise si care incepuse cu foarte mult entuziasm in Republica Moldova si care a si fost sustinut de Romania ”este putin frant”, relateaza Mediafax.

”Eu cred ca trebuie sa ne uitam cu multa atentie si poate sa existe o implicare mai mare si eficienta din partea Romaniei in ceea ce priveste Republica Moldova. E normal sa fim ingrijorati de ceea ce se intampla in Grecia, dar cred ca cel putin la fel de mult ar trebui sa ne intereseze ce se intampla in Republica Moldova. Acolo, se pare ca traseul european care se incropise si care incepuse cu foarte mult entuziasm si care a si fost sustinut de Romania, nu numai verbal, Guvernul nostru alocand sume importante si finantand programe serioase de dezvoltare locala, este putin frant. Poate statul roman ar trebui sa aiba o abordare mult mai eficienta, toate fortele politice din Romania, toate institutiile cu atributii in acest domeniu ar trebui sa se aseze la masa si sa gaseasca, si impreuna cu partenerii externi, o foaie de parcurs pentru ca, totusi, sunt fratii nostri”, a spus Dragnea.

Potrivit acestuia, Romania, fiind membra NATO, are garantii de securitate foarte mari, dar Republica Moldova nu este in NATO.

”Republica Moldova este sora noastra si cred ca primii care trebuie sa se uite cu atentie si cu preocupare ar trebui sa fim noi ca si romani, cetateni simpli, dar si ca si stat. Este datoria noastra, chiar patriotica daca pot spune”, a afirmat Dragnea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri