Klaus Iohannis a semnat, joi dimineata, decretul privind incetarea interimatului de prim-ministru pentru Gabriel Oprea si reluarea atributiilor de premier de catre Victor Ponta.

Administratia Prezidentiala a anuntat, joi dimineata, ca presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind incetarea interimatului in exercitarea functiei de prim-ministru. ”La data publicarii prezentului decret in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, inceteaza interimatul domnului Gabriel Oprea in exercitarea functiei de prim-ministru al Guvernului Romaniei. La aceeasi data, domnul Victor-Viorel Ponta isi reia exercitarea atributiilor constitutionale si legale de prim-ministru al Guvernului Romaniei”, a transmis Administratia Prezidentiala, conform Mediafax.

Victor Ponta s-a intors in Romania, din Turcia, unde a fost operat la genunchi, si a mers miercuri la Guvern, el intrand in carje in Palatul Victoria, unde a stat aproximativ patru ore. Intr-o adresa transmisa miercuri Administratiei Prezidentiale, Victor Ponta ii solicita presedintelui Klaus Iohannis sa ia act de reluarea activitatii sale la Guvern, ”avand in vedere inlaturarea cauzelor care au generat imposibilitatea exercitarii atributiilor de prim-ministru”.

”Avand in vedere inlaturarea cauzelor care au generat imposibilitatea exercitarii atributiilor de prim-ministru, va rog sa luati act, conform legii, de reluarea activitatii mele la Guvern, incepand cu data de 9 iulie, si de incetarea interimatului in functia de prim-ministru, potrivit prevederilor art. 107, alin.3, teza finala din Constitutia Romaniei, republicata”, se mentioneaza in adresa transmisa de Ponta Administratiei Prezidentiale. Adresa transmisa Presedintiei este datata 8 iulie si este semnata atat de Victor Ponta, cat si de Gabriel Oprea, in calitate de premier interimar.

Premierul Victor Ponta a fost internat in 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde o zi mai tarziu a fost operat la genunchiul stang.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri