Victor Ponta a anuntat duminica, printr-o scrisoare adresata liderilor social-democrati si postata pe Facebook, decizia de "a nu mai ocupa nicio functie de conducere" in PSD, pana la momentul in care isi va demonstra nevinovatia fata de acuzatiile care ii sunt aduse in justitie. Decizia a fost anuntata in contextul in care Victor Ponta este asteptat la DNA, dupa intoarcerea sa din Turcia.

De asemenea, Victor Ponta spune ca, daca nu va avea nicio solutie in justitie, care sa ii ateste nevinovatia, "pana la data congresului PSD", nu va mai candida la nicio functie si va "lupta din simpla si onoranta calitate de membru de partid", potrivit Mediafax.

CatreDna Rovana Plumb - Presedinta CN PSDDl Andrei Dolineaschi - Secretar General al PSDmembrii Biroului Permanent...Posted by Victor Ponta on 12 Iulie 2015

Calin Popescu Tariceanu: Demisia lui Ponta nu are cum sa afecteze coalitia

Retragerea premierului Victor Ponta de la conducerea PSD nu are cum sa afecteze buna functionare a coalitei de guvernare, iar acesta se bucura de tot sprijinul ALDE, a declarat duminica seara presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu. Presedintele Senatului este de parere ca retragerea lui Ponta nu are cum sa afecteze functionarea coalitiei de guvernare, iar Victor Ponta va conduce in continuare Executivul.

"Acest lucru, dupa parerea mea nu are cum sa afecteze in niciun fel buna functionare a coalitiei de guvernare. De altfel, am si programat pentru luni sa ne vedem si consider la fel de important si de necesar functionarea in bune conditii a guvernului, Victor Ponta ramanand sa-si asume in continuare conducerea guvernului”, a declarat Calin Popescu Tariceanu.

Referitor la sprijinul ALDE pentru mentinerea lui Victor Ponta la conducerea Guvernului, Tariceanu a spus ca "raspunsul este da, fara ezitare, dar acest lucru nu s-a aflat in niciun moment in discutie. Nu a fost o discutie de acest gen. Ponta are intregul nostru sprijin politic, nu numai al ALDE, ci si a celorlati parteneri de guvernare".

"Gestul facut de primul-ministru, il interpretez strict asa cum l-a si prezentat Victor Ponta, si anume ca un demers menit sa apere imaginea si, pana la urma, credibilitatea PSD ca urmare a hartuirilor la care este supus in ultima perioada in principal de DNA", a declarat Tariceanu.

Presedintele Senatului a explicat ca majoritatea angajamentelor asumate de USL si de actuala coalitie de guvernare a fost indeplinita, iar "Romania are in momentul de fata rezultate foarte bune in planul guvernarii", referindu-se la "la performantele economice, la cresterea economica care a inceput sa se reflecte in cresterea puterii de cumparare a cetatenilor, fie ca vorbim de salariati, fie ca vorbim pensionari sau de alte categorii sociale".

"Masurile care au fost luate in ultima perioada sunt reparatorii fata de deciziile aberante datorate guvernului Boc, au venit sa corecteze acele nedreptati pe care romanii, din pacate, au trebuit sa le indure, asa incat nu as vedea niciun motiv pentru care, din punct de vedere politic, sa nu mergem inainte cu aceeasi forta, cu aceeasi determinare", a mai spus Calin Popescu Tariceanu.

Mihai Sturzu: Avem totala incredere in Victor Ponta

Deputatul PSD Mihai Sturzu, presedinte al TSD a declarat duminica ca partidul are "totala incredere" in premier si nevinovatia sa, acesta fiind asteptat sa revina cat mai curand in conducerea executiva a PSD.

"Avem totala incredere in Victor Ponta si in nevinovatia acestuia si asteptam sa revina cat mai curand la conducerea executiva a partidului. Pana atunci, cum am demonstrat deja, PSD va avea o conducere functionala. Agenda si directia partidului nu se schimba. Avem in continuare aceleati preocupari: transferarea cresterii economice catre cetateni (...) Romania are nevoie de crestere si stabilitate, iar guvernul Ponta este singurul care a demonstrat ca le poate oferi", a spus liderul TSD.

Mircea Cosma: Se va asigura interimat pana la Congres

Mircea Cosma, care in 2014 s-a autosuspendat de la sefia PSD Prahova, spune ca se bucura ca este "un exemplu demn de urmat" si ca, la fel ca in cazul sau, si dupa retragerea lui Victor Ponta se va asigura interimat la conducerea partidului, fiind convocat Congresul in octombrie. Mircea Cosma, fost presedinte al PSD Prahova, retras din functie in luna februarie a anului trecut dupa ce DNA a deschis un dosar penal pe numele sau, a declarat, referindu-se la retragerea lui Victor Ponta de la sefia PSD, ca se bucura ca este "un exemplu demn de urmat".

"Imi aduc aminte ca atunci cand eu am facut aceasta autosuspendare, in februarie 2014, lumea a ramas contrariata. Dar ma bucur ca inca o data sunt un exemplu demn de urmat", a declarat Mircea Cosma. El a spus ca PSD va avea un congres in luna octombrie a acestui an si ca pana atunci partidul va fi condus de un interimar, adaugand ca, in functie de evolutia evenimentelor, Victor Ponta va decide daca va mai candida sau nu pentru presedintia PSD.

"Cand eu am avut problemele cu justitia, m-am suspendat din functia de presedinte al organizatiei Prahova si a preluat functia senatorul Savu, interimar, pana la alegeri. Alegerile vor fi la sfarsitul lui august, conferinta judeteana. Asa se va intampla si la nivel central, intrucat noi am convocat Congresul la nivel national in octombrie, iar pana atunci se asigura interimat. Pana atunci se va hotari daca-si termina problemele sau daca nu si, daca nu, (Victor Ponta - n.r.) nu va mai candida, probabil. Pana atunci, vom vedea ce se va discuta in Biroul Permanent National, care am inteles ca se convoaca miercuri", a spus Mircea Cosma.

Intrebat daca retragerea lui Victor Ponta este o pierdere pentru PSD, Cosma a spus ca retragerea oricarui membru care a ajuns la anumite performante reprezinta o pierdere pentru partid, insa PSD este mare si va trece peste acest moment. "PSD e un partid mare si puternic, el a mai trecut prin situatii de-astea. Orice cadru al nostru, care s-a afirmat din randurile noastre, este o pierdere. Dar suntem multi si Dumnezeu e cu noi", a spus Cosma.

Mircea Cosma a condus filiala judeteana PSD Prahova pana in luna februarie a anului trecut, cand DNA a deschis un dosar penal pentru trafic de influenta pe numele sau. Cosma, care se afla la al treilea mandat de presedinte al Consiliului Judetean Prahova, nu are dreptul sa exercite aceasta functie dupa ce, anul acesta, DNA a impus o interdictie in acest sens, in conditiile in care l-a inculpat pe Cosma in dosarul cumnatului premierului Ponta, Iulian Hertanu. In acest dosar, presedintele CJ Prahova este acuzat de sprijinirea unui grup infractional organizat, infractiune pentru care sunt inculpati si deputatul Sebastian Ghita, dar si fiul lui Cosma, deputatul PSD Vlad Cosma.

Rovana Plumb: Decizia privind Congresul PSD ar trebui luata dupa hotararea instantei

Decizia privind Congresul PSD se ia de catre Comitetul Executiv National, dar acest lucru ar trebui sa se intample dupa hotararea instantei in cazul lui Victor Ponta, a declarat duminica presedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, precizand ca ea crede in nevinovatia lui Ponta. Rovana Plumb a precizat ca in cursul zilei de duminica a avut o discutie azi cu premierul, acesta informand-o asupra deciziei.

"Decizia este una care arata preocuparea pentru partid, pentru guvernare, dar si pentru a-si demonstra nevinovatia. Am incredere in Victor Ponta, in nevinovatia sa si asteptam sa revina la conducerea partidului. Situtia de fata este o prelungire a interimatului, iar PSD este intr–o situatie total functionala. Vom continua sa facem ce am facut si pana acum, impreuna, in echipa. Victor Ponta va continua sa participe alaturi de noi la BPN, la Comitetul executiv national si la sedintele coalitiei, in calitatea sa de prim-ministru. Agenda partidului nu se schimba, suntem in continuare preocupati de aceleasi prioritati: crestere economica, cresterea bunastarii pentru cei multi. La guvernare, in cadrul coalitiei, vrem sa punem in aplicare tot ce am promis", a declarat presedintele interimar al PSD.

Intrebata daca nu ar trebui organizat rapid un Congres al PSD, in urma demisiei lui Victor Ponta, Rovana Plumb a spus ca deicizia in ce priveste organizarea congresului se ia de catre Comitetul executiv national. "Din punctul meu de vedere, ar trebui ca aceasta sa se ia dupa decizia instantei, pentru ca eu am incredere in nevinovatia lui Victor Ponta", a spus presedintele interimar al PSD.

Intrebata ce se va intampla in cazul in care instanta va intarzia sa ia o decizie, Rovana Plumb a spus: "Se va discuta la momentul respectiv in cadrul Comitetului executiv national". Congresul extraordinar al PSD poate fi convocat, in situatii deosebite, de catre Consiliul National, Comitetul Executiv, grupurile parlamentare sau cel putin 16 organizatii judetene.

Potrivit articolului 136 din statutul partidului, Congresul Extraordinar al PSD se convoaca la solicitarea Consiliului National, a Comitetului Executiv National, Grupurilor Parlamentare ale PSD din cele doua Camere sau a cel putin 16 Consilii judetene ale organizatiilor PSD. Congresul Extraordinar al PSD este alcatuit din delegati alesi de catre Conferintele extraordinare ale organizatiilor judetene si a municipiului Bucuresti, conform Normei de reprezentare prevazuta in prezentul Statut.

Congresul Extraordinar al PSD se convoaca pentru exercitarea atributiilor statutare, precum si pentru urmatoarele situatii: in cazul organizarii alegerilor locale, parlamentare, europarlamentare sau prezidentiale, la termen sau anticipate, pentru pregatirea acestora sau evaluarea rezultatelor; pentru modificarea Statutului PSD sau a Programului Politic al partidului; in situatii deosebite.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri