Rovana Plumb a fost desemnata cu unanimitate de voturi in BPN presedinte interimar al PSD, anunta Mediafax. Intrebat despre faptul ca decizia a fost luata in unanimitate, Victor Ponta a spus ca aceasta inseamna ca PSD este un partid unit.

Premierul Victor Ponta a anuntat duminica, printr-o scrisoare adresata liderilor social-democrati si postata pe Facebook, decizia de "a nu mai ocupa nicio functie de conducere" in PSD, pana la momentul in care isi va demonstra nevinovatia fata de acuzatiile care ii sunt aduse in justitie.

Ce spune Ion Iliescu despre desemnarea Rovanei Plumb

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, spune ca Rovana Plumb, presedintele interimar al partidului, este "o femeie cu experienta, membra de partid veche", el aratand ca, astfel, se "mai feminizeaza" si conducerea PSD, Iliescu apreciind totodata ca se impune un congres al formatiunii. "E o femeie cu experienta, membra de partid veche, a condus organizatia de femei a partidului un numar mare de ani, ministru (...), mai feminizam si noi conducerea", a spus Iliescu, dupa sedinta BPN.

Raspunzand unei intrebari, Iliescu a aratat ca Rovana Plumb ar trebui sa fie validata ca presedinte interimar la viitoarea sedinta a Comitetului Executiv National. Ion Iliescu a apreciat totodata ca se impune un congres al partidului. "Asupra datei congresului ne vom sfatui la Comitetul Executiv, e forumul cel mai indreptatit sa judece", a mentionat el.

Zgonea: Numirea Rovanei Plumb este "cea mai buna solutie"

Presedintele Camerei Deputatilor, social-democratul Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, la finalul sedintei BPN, ca numirea Rovanei Plumb la conducerea interimara a partidului este "cea mai buna solutie". "O consider pe Rovana Plumb, in acest moment, cea mai buna solutie. Este presedintele Consiliului National si este singurul om ramas in picioare ca functie validata de Consiliul National, care conduce intre doua Congrese orice partid dintr-un stat democratic", a afirmat Zgonea.

El a tinut sa precizeze ca un presedinte interimar nu poate sa semneze listele unui partid pentru alegerile parlamentare si nici protocolul unei aliante la alegerile parlamentare, potrivit legii partidelor politice. In ceea ce priveste situatia din partid, Valeriu Zgonea a declarat ca "in acest moment moment lucrurile s-au transat" si a infirmat zvonurile potrivit carora ar fi intentionat sa candideze la sefia partidului.

Ce spune Liviu Dragnea dupa aceasta decizie

Liviu Dragnea a anuntat, miercuri, ca trebuie sa se gandeasca ce va face in continuare in cadrul PSD, daca va candida pentru conducerea partidului sau va sustine pe cineva, luand in considerare inclusiv retragerea din partid. Intrebat daca s-a gandit sa sustina pe cineva la conducerea partidului, sa candideze sau sa se retraga, Dragnea a spus ca o sa se gandeasca "la una dintre cele trei posibilitati" si ca vrea sa vada care este cea mai buna varianta pentru partid.

Totusi, intrebat daca se retrage din functia de coordonator politic al PSD, Dragnea a spus: "Pai, am inteles ca nu am nicio calitate in PSD, deci n-am de ce sa ma retrag". "Eu trebuie sa ma gandesc serios daca mai garantez sau nu pentru cineva pentru conducerea partidului si asta trebuie sa ma gandesc zilele astea, vorbim de doua-trei zile, pentru ca am avut nenumarate discutii cu enorm de multi colegi din tara, nu numai lideri judeteni, ci si membri de partid, primari, alesi locali, parlamentari chiar", a declarat Liviu Dragnea, dupa sedinta BPN.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri