Romania este un "prieten" si un "partener strategic" al Statelor Unite, a declarat, in Comisia pentru Relatii Externe a Senatului SUA, Hans Klemm, desemnat pentru functia de ambasador american la Bucuresti, angajandu-se sa consolideze relatiile bilaterale si sa sustina eforturile anticoruptie.

"Este o onoare pentru mine sa apar in fata dvs. astazi in calitatea de persoana nominalizata de presedintele Barack Obama pentru functia de ambasador al Statelor Unite in Romania. Sunt recunoscator si incantat de onoarea pe care presedintele Barack Obama si secretarul de Stat John Kerry mi-au oferit-o. Daca voi fi confirmat in functie, ma angajez sa promovez interesele Statelor Unite si sa protejez cetatenii americani, precum si sa consolidez relatiile cu aliatul nostru excelent si cu partenerul nostru Romania", a declarat Klemm in fata membrilor Comisiei senatoriale pentru Relatii Externe, scrie Mediafax.

"Romania este un partener ferm si contribuie semnificativ la misiunile pentru mentinerea pacii si securitatii pe plan international. De ani intregi, Romania se numara printre principalele zece tari care au contribuit cu trupe in Afganistan, mai intai pentru Misiunea Fortei Internationale de Asistenta pentru Securitate, acum pentru misiunile de asistenta. Pentru a demonstra angajamentul in favoarea apararii la nivel european, Romania gazduieste o baza in cadrul sistemului antiracheta; in plus, pe teritoriul Romaniei sunt sute de membri ai Fortelor navale si ai armatei americane, fiind si un centru regional pentru echipamente logistice. Romania a avut o pozitie ferma alaturi de Statele Unite, pentru a raspunde agresiunii ruse in regiune. Daca voi fi confirmat, voi lucra cu hotarare pentru a consolida atat rolul Romaniei in cadrul NATO, cat si parteneriatul nostru bilateral", a afirmat Klemm.

Domeniul tehnologiei informationale este o zona in care Romania are un potential urias.

"De asemenea, Romania are un rol-cheie in a asigura prosperitatea sud-estului Europei. Prin experienta indelungata in industria petrolului si gazelor, Romania este bine plasata pentru a ajuta Europa sa isi diversifice sursele si infrastructura de tranzit in domeniul energetic. In acest sens, Romania trebuie sa sustina cooperarea regionala, diversificarea sistemelor energetice si sa eficientizeze sistemul propriu pentru transportul gazelor. Daca voi fi confirmat, ma angajez sa aprofundez angajamentul Statelor Unite fata de Romania in materie de securitate energetica. Domeniul tehnologiei informationale este o alta zona in care Romania are un potential urias, lucru sugerat de prezenta in crestere a firmelor americane de profil in aceasta tara", a adaugat Klemm.

"Indemnam Romania sa adopte reforme suplimentare pentru accelerarea dezvoltarii economice si pentru prosperitatea poporului roman, inclusiv prin crearea mai multor oportunitati pentru exporturi si investitii americane. Daca voi fi confirmat, sunt nerabdator sa cooperez cu liderii politici din Romania si cu mediile de afaceri din ambele tari pentru promovarea investitiilor, inclusiv in negocierile pentru Acordul de parteneriat transatlantic", a subliniat diplomatul american.

Coruptia reprezinta un pericol evident si activ pentru securitatea nationala!

"In ultimul rand, dar poate cel mai important, Romania a depus eforturi importante si serioase pentru eliminarea coruptiei la nivel inalt si pentru a imbunatati aplicarea principiilor statului de drept. Dupa cum afirma vicepresedintele Joseph Biden in cursul vizitei efectuate anul trecut in Romania, coruptia reprezinta un pericol evident si activ pentru securitatea nationala a unui stat. Pentru combaterea coruptiei, un flagel care afecteaza vietile tuturor cetatenilor, Romania a construit institutii independente puternice, zeci de oficiali de la nivel central si local au fost investigati, inculpati si condamnati. Daca voi fi confirmat in functie, ma angajez sa dublam sustinerea acordata institutiilor anticoruptie din Romania si societatii civile, pentru a consolida principiile statului de drept. Romania este un prieten si un partener strategic", a incheiat Klemm.

Sursa foto: LinkedIn

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri