Premierul Victor Ponta a spus, miercuri, ca spera ca liderii politici si Parlamentul sa tina cont de "opinia tehnocrata" venita din partea Executivului si Codul fiscal sa fie aprobat si promulgat saptamana viitoare, el afirmand totodata ca este important sa se termine "batalia politica".

Primul-ministru a declarat, miercuri, la inceputul sedintei Executivului, ca este foarte important ca saptamana viitoare sa "se termine batalia politica" si Codul fiscal sa fie aprobat si promulgat de catre presedintele Klaus Iohannis, potrivit Mediafax.

"Cred in continuare ca un tehnocrat ce sunt, alaturi de domnul Teodorovici, ca important este sa dam mesajul fundamental pentru economie si pe zona sociala cu 20 la suta TVA, nu 19, ca 20 la suta cota generala cu 9 la suta la alimente inseamna 16 medie", a subliniat premierul, precizand ca celelalte lucruri care privesc alte taxe si impozite pot fi discutate de catre oamenii politici, important fiind acum ca TVA sa fie redus 20 la suta.

Ponta a precizat ca a discutat despre acest lucru si cu presedintele Klaus Iohannis si cu guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu. "Sper ca liderii politici si Parlamentul, saptamana viitoare, sa tina cont de opinia noastra tehnocrata si sa avem Cod Fiscal, sa avem stabilitate economica, sa se creeze in continuare locuri de munca, sa creasca salariile, sa scada preturile prin scaderea TVA", a aratat premierul.

De asemenea, prim-ministrul a precizat ca cele 4 puncte de TVA, care inseamna 7 miliarde lei impact negativ, cu crestere economica, cu organizare in continuare buna a ANAF si cu cheltuieli inutile de care "scapam", nu reprezinta o problema pentru economie. "In primele 6 luni am incasat 10 miliarde de lei in plus, deci anul viitor macar 7 le incasam sigur si cred ca un consens politic ne va ajuta pe noi, cei care punem in aplicare codul, sa mergem in aceeasi directie si din punctul asta de vedere m-as bucura si ma bucur cand exista solutii rationale", a pecizat primul-ministru.

Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit, miercuri, cu premierul Victor Ponta, pe agenda discutiilor aflandu-se prioritatile legislative din aceasta toamna, fiind abordata inclusiv tema Codului fiscal, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Joi urmeaza sa aiba loc consultari tehnice intre partidele politice legate de proiectul Codului fiscal, trimis spre reexaminare Parlamentului de catre presedintele Klaus Iohannis. O sesiune extraordinara a Parlamentului pentru dezbaterea acestui proiect este prevazuta la inceputul saptamanii viitoare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri