Romania va acorda Republicii Moldova un imprumut nerambursabil de 100 de milioane euro, banii urmand sa fie folositi pentru continuarea proiectelor de interconectare energetica, a infrastructurii de transport, dar si pentru extinderea SMURD si modernizarea unor puncte de trecere a frontierei comune.

Anuntul a fost facut de premierul Victor Ponta, care se afla intr-o vizita oficiala la Chisinau. Victor Ponta, insotit de o delegatie formata din ministri si consilieri de stat, participa joi la un sir de evenimente preliejuite de implinirea a 24 ani de la proclamarea independentei Republicii Moldova, scrie Mediafax.

Romania, dincolo de vorbe frumoase pe care le primiti de la foarte multa lume, are obligatia sa faca si lucruri concrete, nu decat vorbe frumoase, ca vorbele frumoase nu tin totdeauna de cald, cum se spune", a afirmat Victor Ponta la finalul discutiilor cu omologul sau moldovean, Valeriu Strelet. El a trecut in revista proiectele deja derulate si a exprimat disponibilitatea Romaniei de a ajuta Moldova si in continuare pentru dezvoltarea infrastructurii energetice, a SMURD, pentru reforma fiscala, a justitiei, a altor institutii ale statului.

Victor Ponta a reafirmat faptul ca Romania va ramane in continuare "un sprijinitor" al Republicii Moldova pentru integrarea in UE, atat in ceea ce priveste acordarea de asistenta in procesul de integrare, pentru modernizarea statului, dar si prin politica sustinuta la Bruxelles. "Tot ceea ce va tine de ceea ce poate sa faca Romania si putem macar sa insistam de fiecare data pentru Moldova, sa nu se uite cand se discute marile probleme ale Europei. Totdeauna sunt alte probleme, e Grecia, emigranti, noi intotdeauna spunem: <<Nu uitati de Moldova, Moldova care a semnat acordul de asociere, care face eforturi, care este intr-o zona dificila si o zona tulburata, cu atat de multe conflicte si atat de multe interese divergente>>, si pentru asta puteti sa va bazati pe noi fara niciun fel de ezitare", a spus Ponta.

Premierul roman i-a spus omologului sau moldovean ca este dispus ca cele doua guverne sa faca o noua sedinta comuna, la Tulcea, in toamna acestui an, amintind ca precedenta reuniune a celor doua cabinete a avut loc la Iasi. La randul sau, Valeriu Strelet a multumit Romaniei pentru sprijinul constant pe care-l acorda sarii sale. El a mai amintit ca in urma cu 24 de ani, Romania a recunoscut independenta Republicii Moldova la doar cateva orie dupa ce aceasta a fost proclamata.

Prin semnarea acestui protocol, perioada de implementare a acordului initial se prelungeste pana prin 2020, daca nu ma insel eu, domnule prim-ministru", i s-a adresat Strelet lui Ponta. "Cat o sa fim amandoi", a raspuns premierul roman. "Cat o sa fim amandoi in mandat, exact", a aprobat Strelet.

Victor Ponta, insotit de o delegatie formata din ministri si consilieri de stat, participa joi la un sir de evenimente preliejuite de implinirea a 24 ani de la proclamarea independentei Republicii Moldova. De asemenea, Victor Ponta va avea o intrevedere cu premierul moldovean Valeriu Strelet, dupa care delegatiile se vor intruni intr-un format extins. Ulterior, Ponta urmeaza sa mai aiba intrevederi cu presedintele Parlamentului, Andrian Candu, si cu presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Sursa foto: Republica Moldova/ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri