Conducerea PSD l-a mandatat, luni, pe ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, sa lucreze la noi prevederi privind statutul functionarilor publici, care sa precizeze clar ce categorii de bugetari sunt cuprinse in aceasta legislatie, dar si un nou Cod al incompatibilitatilor, au declarat surse PSD.

Potrivit surselor citate, un nou Cod al incompatibilitatilor ar urma sa reglementeze mai clar acest domeniu si sa reuneasca toate prevederile care se regasesc acum in alte legi. Astfel, demnitarii ar putea sa stie foarte clar "ce au si ce nu au voie sa faca" inainte de a candida, potrivit Mediafax.

Discutiile privind un astfel de Cod sunt mai vechi in PSD, insa, potrivit surselor citate, ministerul Justitiei si ANI urmeaza sa redeschida subiectul, iar legea propusa sa fie una redactata doar de specialisti.

In acelasi timp, Ministerul Justitiei ar urma sa lucreze si la noi prevederi privind statutul functionarilor publici si sa precizeze clar ce categorii de bugetari vor intra sub aceste reglementari. O noua lege ar fi necesara si in conditiile in care urmeaza sa intre in vigoare in 2016 si o noua lege a salarizarii. Discutiile ii vor viza pe toti functionarii publici, insa numai in ceea ce priveste prevederile Codului civil, nu si cele ale Codului penal, conform acelorasi surse.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri