Victor Ponta a fost prezent la deschiderea Reuniunii Anuale a Dipolmatiei Romane, unde a avut o alocutiune, in care i-a asigurat pe dipolomati ca vor avea tot timpul, "in ceea ce priveste marile teme de politica externa, un consens intre presedinte, Guvern, Parlament", scrie Mediafax.

Pe de alta parte, Victor Ponta le-a cerut diplomatilor romani sa fie "mult mai activi" in promovarea faptului ca "prioritatea absoluta a Romaniei este Republiva Moldova".

"Eu am cateva prioritati pe care le stiti deja din ultimii patru ani, pe care vreau sa le reconfirm si la care vreau sa va cer sa fiti mult mai activi. In primul rand, vreau sa va rog ca toti reprezentantii Romaniei in toate tarile, in toate structurile internationale, sa continuati ceea ce de fapt e inceput de mai mult timp, sa spuneti ca prioritatea absoluta a Romaniei este Republica Moldova. Tocmai vin de la Chisinau, unde m-am intalnit cu noul guvern, e al patrulea prim-ministru cu care lucrez si cred ca, acum, mai mult ca in alte perioade, Republica Moldova are nevoie de sprijinul nostru economic, politic, dar si diplomatic", a precizat Ponta.