Guvernul isi va incheia mandatul cu toate masurile destinate mediului de afaceri "in functiune", introduse in devans fata de 1 ianuarie 2017, asa cum prevede noul Cod fiscal, a declarat premierul Victor Ponta, joi, dupa ce Camera Deputatilor a aprobat acest document.

"Sunt foarte optimist, si ministrul de Finante, ca acele masuri care s-au amanat pentru 1 ianuarie 2017, nu toate deodata, evident, pot fi devansate si mesajul meu pentru mediul de afaceri este ca acest Guvern isi va incheia mandatul cu toate acele masuri in functiune", a declarat Ponta, dupa ce Camera Deputatilor, for legislativ decizional, a aprobat Codul fiscal, scrie Mediafax.

El a precizat ca, dupa ce va avea datele statistice ale trimestrului III, inainte de finalizarea Legii bugetului de stat, va avea o discutie cu mediul de afaceri si cu liderii politici, pentru a lua o decizie. "Surplusul de incasari de 250 milioane euro din luna august e mai mult decat efectul pe an al reducerii impozitului pe dividende, cu totul 1,3 (miliarde lei-n.r.). In august am incasat 1,2", a dat Ponta un exemplu.

El a adaugat ca este optimist si se bazeaza pe cifre, nu pe dezbateri politice, pentru ca acestea sunt bune, dar nu tin loc de date concrete. Ponta a mai afirmat ca un Cod fiscal care aduce relaxare fiscala si prevederi moderne nu poate fi adoptat in orice context, respectiv in criza economica sau in perioade de scadere a incasarilor bugetare. El a amintit ca Romania a inregistrat crestere economica 3, 4 ani consecutiv, ceea ce creeaza un context economic favorabil pentru introducerea unui Cod fiscal mai bland. "Daca nu-l faceam anul asta, nu-l mai faceam probabil in urmatorii 4, 5, 7 ani", a mai spus Ponta, el aratandu-se totodata satisfacut de forma finala a documentului.

Proiectul noului Cod fiscal, reexaminat in urma cererii presedintelui, a trecut de Parlament, urmand sa fie transmis presedintelui spre promulgare, Camera Deputatilor, forul legislativ decizional, aproband joi legea cu 279 voturi "pentru", 8 "impotriva" si 5 abtineri.

Principalele amendamente la Codul fiscal vizeaza reducerea cotei TVA de la 24% la 20% incepand de la 1 ianuarie 2016 si de la 20% la 19% incepand de la 1 ianuarie 2017, eliminarea impozitului pe constructii incepand de la 1 ianuarie 2017, cu exceptia constructiilor agricole - in acest caz eliminarea impozitului se aplica din 2016 -, eliminarea supraaccizei la carburanti de la 1 ianuarie 2017.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri