Comisia Europeana va propune Romaniei sa gazduiasca 4.646 de refugiati, conform unui plan intocmit de oficialii de la Bruxelles, care prevede repartizarea unui nou contingent de 120.000 de imigranti in statele membre ale Uniunii Europene, relateaza Le Monde in editia online de luni.

Potrivit sursei citate, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, vrea ca statele UE sa imparta intre ele aproximativ 120.000 de persoane care au fugit din calea razboiului din tarile lor, dintre care 50.400 au sosit in Grecia, 15.000 in Italia si 54.000 in Ungaria. Acestia reprezinta 62% dintre solicitantii de azil care au sosit pe teritoriul Europei in ultimele trei luni, potrivit unui document la care Le Monde a avut acces, scrie Mediafax.

Conform acestui plan, care urmeaza sa fie prezentat in fata Parlamentului European de la Strasbourg miercuri, Germania va primi 31.443 de noi refugiati, ceea ce inseamna patru persoane la 10.000 de locuitori. La randul sau, Franta ar urma sa gazduiasca 24.000 de refugiati, adica tot 4 la 10.000 de locuitori. De altfel, presedintele francez, Francois Hollande, a confirmat deja, luni, ca Franta va primi 24.000 de noi refugiati in urmatorii doi ani.

Romania ar trebui sa gazduiasca 4.646 de refugiati (2 la 10.000 de locuitori), Olanda 7.214 (4 la 10.000 de locuitori), Belgia 4.564 (4 la 10.000 de locuitori), Suedia 4.469 (5 la 10.000 de locuitori).

Acest proiect prevede trimiterea de refugiati inclusiv in tari reticente: Spania (14.931), Polonia (9.287) si Cehia (2.978). Marea Britanie, Danemarca si Irlanda, care sunt scutite de la politica comuna privind migratia, nu sunt vizate de solicitari din partea Comisiei Europene, dar vor putea gazdui voluntar imigranti. Stabilirea cotelor de refugiati ia in calcul, pe langa numarul de locuitori al fiecarei tari, si rata somajului, numarul cererilor de azil inregistrate si Produsul Intern Brut.

Premierul Victor Ponta a declarat luni ca sedinta CSAT in care se va discuta despre criza refugiatilor va avea loc, cel mai probabil, saptamana viitoare, cand se va decide asupra cotei de refugiati, adaugand ca, in opinia sa, Romania nu poate accepta mai mult decat capacitatea sa de 1.500 de locuri.

Sursa foto: Imigranti/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri