Comisarul european Vytenis Andriukaitis a promis sprijin Romaniei pentru proiectele viitoare privind imbunatatirea calitatii serviciului medical, a infrastructurii sanitare, dar si pentru partea legislativa, a declarat, joi, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, s-a intalnit, joi dimineata, cu comisarul european pentru sanatate si siguranta alimentara, Vytenis Andriukaitis, la intrevedere participand si secretarul de stat in MAI Raed Arafat, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Vasile Ciurchea, presedintele Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale, Marius Savu, scrie Mediafax.

"Intalnirea a decurs bine. Am discutat despre situatia privind achizitiile la medicamente, proiectul legii vaccinarii, legea pentru medici, care se afla acum in Parlament", a spus ministrul Sanatatii, prezent la inaugurarea UPU SMURD de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.
Nicolae Banicioiu a precizat ca Vytenis Andriukaitis si-a exprimat sprijinul pentru tot ceea ce intentioneaza sa faca ministerul in viitor. "Dincolo de aprecieri comisarul si-a exprimat sprijinul si suportul pentru tot ceea ce vom face si de acum incolo in sensul imbunatatirii calitatii serviciului medical, imbunatatirii infrastructurii sanitare, suport pentru tot ceea inseamna partea legislativa. Cred ca va fi un mandat de bun augur", a mai spus Banicioiu.

Intrebat despre noul proiect al bugetului, Banicioiu a spus ca va solicita pentru Sanatate "cat mai mult". "Voi propune cat mai mult pentru sanatate, cred ca trebuie sa ajungem la 6 la suta din PIB, acum bugetul este de 4 la suta luand in calcul si sumele date sistemului sanitar prin bugetele autoritatilor locale. Voi cere mai mult", a precizat ministrul Sanatatii.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri