Klaus Iohannis a declarat, luni, intr-o conferinț de presa la Cotroceni, in contextul refuzului cotei de refugiati, ca ”Romania nu este o tara xenofoba, nici autista, nici separatista”, el spunand ca oferta tarii noastre pentru primirea refugiatilor este foarte generoasa.

”Romania nu este o tara xenofoba, nici autista, nici separatista”, a declarat seful statului, in contextul refuzului Romaniei de a accepta cota de refugiati propus de Comisia Europeana, potrivit Mediafax.

El a mai spus ca exista si alte forme prin care statele care refuza cotele obligatorii isi pot arata solidaritatea. ”Exista alte forme prin care taile care refuza cotele obligatorii isi pot arata solidaritatea. Noi ne-am exprimat de fiecare data pornind de la solidaritate. Romania e solidara cu ceilalti membri din Uniunea Europeana intr-o masura care se va arata pe parcurs si cu imigrantii. Noi am facut o oferta foarte generoasa pentru relocarea celor 40.000 de imigranti”, a afirmat presedintele Iohannis.

Iohannis: Cand primim imigranti, nu-i primim in regim de hotel, trebuie integrati în societate

Klaus Iohannis spune, raspunzand unei intrebari, ca daca primeste imigrati Romania nu-i primeste ”in regim de hotel”, ci trebuie integrati in societate, ”asumati, scolarizați”, trebuie sa isi gaseasc locuri de munca si locuinte adaugand: ”Nu vrem sa cream noi si noi cazuri sociale”.Intrebat, in conferinta de presa sustinuta, luni, la Cotroceni, daca sustine ideea ca persoanele private sa gazduiasc refugiațt, seful statului a raspuns negativ, precizand ca ”foarte multa lume crede ca primirea imigrantilor inseamna locuri de cazare”.

”Noi cand primim imigranti, nu-i primim in regim de hotel, ci ni-i asumam. Noi daca primim imigranti, trebuie sa-i scolarizam, sa invete limba romana, trebuie integrati in societate. Societatea nu e undeva sus si așteapta, societatea suntem noi, trebuie sa mearga intr-o localitate, sa fie acceptati, sa-si gaseasca locuinte pe banii lor, nu pe banii statului, iar acolo sa-si gaseasa locuri de munca, pentru ca nu vrem sa cream noi si noi cazuri sociale, asta inseamna imigranti”, a spus Iohannis.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri