Cornel Pieptea a demisionat din functia de viceprimar al Capitalei, CGMB urmand sa aleaga un nou viceprimar si sa desemneze primarul interimar, dupa suspendarea lui Sorin Oprescu, numele vehiculat fiind cel al consilierului UNPR Stefanel Dan Marin.

Sedinta de indata a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, convocata dupa ce prefectul Capitalei a emis ordinul de suspendare a lui Sorin Oprescu din functia de primar general, a inceput in jurul orei 17.15. La inceputul sedintei CGMB a fost tinut un moment de reculegere pentru fondatorul PRM Corneliu Vadim Tudor. Inaintea sedintei CGMB, Cornel Pieptea (PNL) a demisionat din functia de viceprimar, astfel ca se va lua in discutie vacantarea postului, apoi va fi supus la vot proiectul de hotarare privind alegerea unui inlocuitor al acestuia, numele vehicular fiind cel al consilierului general UNPR Stefanel Dan Marin, scrie Mediafax.

Dupa alegerea noului viceprimar, consilierii municipali urmeaza sa desemneze unul dintre cei doi viceprimari care sa exercite atributiile functiei de primar al Capitalei, dupa suspendarea lui Sorin Oprescu, arestat preventiv pentru luare de mita. In sedinta de indata a CGMB se va mai supune la vot si delegarea unui consilier din CGMB care sa exercite atributiile viceprimarului desemnat in functia de primar general.
Sorin Oprescu a fost suspendat din functia de primar general al Capitalei, marti, dupa decizia definitiva de arestare preventiva, ordinul de suspendare emis de prefect fiind trimis Consiliului General al Municipiului Bucuresti, pentru desemnarea primarului interimar. Interimarul la conducerea Primariei Capitalei urmeaza sa fie preluat de unul dintre cei doi viceprimari, Dan Darabont (PSD) si cel care va fi ales in locul lui Cornel Pieptea.

Copresedintele PNL Bucuresti Teodor Atanasiu a declarat ca liberalii nu doresc sa preia interimatul Primariei Capitalei, avand in vedere ca nu au o majoritate in acest sens, ei propunand totodata partidelor reprezentate in CGMB un acord in baza caruia sa fie creata o noua majoritate. "PNL, care nu doreste sa preia mandatul lui Sorin Oprescu (...), propune consilierilor generali si partidelor din CGMB un acord in interesul cetatenilor (...) pentru aceasta perioada de interimat de 9 luni de zile, sa rezolve problemele cetatenilor", a declarat copresedintele PNL Bucuresti Teodor Atanasiu.

Acesta a precizat ca, daca se va gasi o majoritate in randul consilierilor generali pentru acest acord, PNL este dispus sa discute "orice solutie pentru un primar interimar". Acordul propus prevede, printre altele, auditarea in regim de urgenta a Primariei si a institutiilor din subordinea CGMB, pentru a afla situatia exacta in care acestea se afla, transparentizarea actului administrativ, rezolvarea problemelor serviciilor publice din Capitala, continuarea unor investitii de interes major pentru Bucuresti, stoparea risipei fondurilor publice si rezolvarea restantelor pe care Guvernul le care fata de bucuresteni, precum investitiile in noile magistrale de metrou si in Centura Capitalei.

Presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat ca presedintele PSD Bucuresti Robert Negoita a fost mandatat sa poarte discutii privind stabilirea persoanei care va asigura interimatul la Primaria Capitalei in locul lui Sorin Oprescu, aratand ca bucurestenii nu trebuie sa sufere. Presedintele UNPR Gabriel Oprea a spus ca este posibil ca la Primaria Capitalei sa fie sprijint un consilier UNPR, dar ca acest lucru va fi decis in urma unor negocieri intre partide si intre consilieri.

"Ca interimat, se poate, intotdeauna sunt negocieri politice intre partide si si intre consilieri. S-a facut si un sondaj, UNPR este pe locul 3 si este inainte ca la noi sa vina si Piedone", a spus Oprea, intrebat daca va fi sprijinit ca interimar consilierul UNPR Stefanel Marin.
Viceprimarul liberal, Cornel Pieptea, a scris, in 9 septembrie, pe pagina de Facebook, ca obtinerea mandatului de primar general nu este un obiectiv personal si, avand in vedere ca situatia dificila a Primariei Capitalei impune atentia totala a viitorului primar general interimar, prezenta sa fiind necesara 24 din 24 de ore, nu poate indeplini cu succes aceste atributii.

Edilul sef al Capitalei a fost arestat preventiv in 6 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, care il acuza de luare de mita. Decizia de arestare preventiva a fost contestata de Sorin Oprescu si judecata luni la Curtea de Apel Bucuresti, de magistratul Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Magistratul a mentinut decizia din 6 septembrie a Tribunalului Bucuresti, Sorin Oprescu ramanand in arest preventiv.

Procurorii DNA il acuza pe Sorin Oprescu de luare de mita, sustinand ca in 5 septembrie, in baza unei intelegeri prealabile cu seful unei institutii publice din subordinea sa si o persoana de incredere, a primit de la primul suma de 25.000 euro din 60.000 euro ceruti de cei doi pentru edil, de la patru persoane care ulterior l-au denuntat.

Surse judiciare declarau ca persoana care i-a dus banii lui Sorin Oprescu ar fi seful Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa. In acest dosar au mai fost arestati, in 7 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, Cristian Stanca, fostul sofer al lui Sorin Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, director economic in Primaria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae si Florin Supeala, directorul general si respectiv directorul adjunct al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti de la Mogosoaia, si omul de afaceri Claudiu Bengalici. Instanta a dispus si luarea masurii arestului la domiciliu pentru Bogdan Cornel Popa, directorul Administratiei Cimitirelor, si pentru Romeo Albu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri