Consilierul general UNPR Stefanel Dan Marin a fost desemnat primar interimar al Capitalei, de membrii Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), obtinand 39 de voturi "pentru", fara a inregistra vreun vot "impotriva". Consilierii generali l-au desemnat pe Marin primar interimar, cu 39 de voturi "pentru" si un vot anulat.

Anterior, Marin a fost ales viceprimar cu 41 de voturi, dintre care 34 "pentru", cinci "impotriva" si doua anulate. El a candidat la functia de viceprimar alaturi de consiliera independenta Julia Zorkoczy, dupa demisia viceprimarului Cornel Pieptea. Celalalt viceprimar al Capitalei, Dan Darabont (PSD), a anuntat ca partidul din care face parte nu face nicio propunere pentru postul de primar interimar, scrie Mediafax.

"Suntem minoritari si dorim sa sustinem majoritatea. Vrem sa ducem la bun sfarsit acest mandat, ma asteptam ca PNL sa isi asume responsabilitatea si sa desemneze pe cineva din randul lor. Il stiu pe Stefanel si am o parere buna despre el. Il vom vota si il vom sprijini pentru a nu fi nicio defectiune de parcurs pana la sfarsitul anului. Am totusi un gust amar", a spus Darabont. Reprezentantul consilierilor independenti, Cristinel Deaconescu, a declarat ca nu va vota desemnarea lui Stefanel Marin primar interimar pentru ca nu este legal votul.

Sedinta de indata a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), convocata dupa ce prefectul Capitalei a emis ordinul de suspendare a lui Sorin Oprescu din functia de primar general, a fost suspendata dupa aproape o ora de discutii. In contextul in care Cornel Pieptea (PNL) a demisionat din functia de viceprimar, s-a luat in discutie vacantarea postului, pentru a putea fi apoi ales un inlocuitor al acestuia.

In timpul discutiilor, reprezentantii PNL in CGMB au aratat ca au initiat o platforma-program intitulata "Acordul pentru bucuresteni", care cuprinde prioritatile pe termen scurt pentru administrarea Bucurestiului. Acordul propus prevede, printre altele, auditarea in regim de urgenta a Primariei si a institutiilor din subordinea CGMB, pentru a afla situatia exacta in care acestea se afla, transparentizarea actului administrativ, rezolvarea problemelor serviciilor publice din Capitala, continuarea unor investitii de interes major pentru Bucuresti, stoparea risipei fondurilor publice si rezolvarea restantelor pe care Guvernul le care fata de bucuresteni, precum investitiile in noile magistrale de metrou si in Centura Capitalei.

Consilierii generali PMP au spus ca nu sunt de acord cu aceasta platforma a PNL, pentru ca, desi Bucurestiul are nevoie de tot ce scrie in acel acord, ei nu pot sa nu se intrebe de ce nu s-au facut aceste lucruri in ultimii trei ani. In acest context, reprezentantii PMP au spus ca nu pot participa la "o asemenea demagogie" si ca nu vor participa la votarea noului viceprimar si nici nu vor lua buletinele de vot.

Reprezentantul consilierilor independenti, Cristinel Deaconescu, a spus ca acestia vor vota alegerea unui nou viceprimar doar daca in programul acestuia se va regasi si componenta mediu. Deaconescu a propus-o pentru postul de viceprimar pe Julia Zorkoczy. Consilierul Gabriel Fatu l-a propus apoi pentru postul de viceprimar pe consilierul UNPR Stefanel Dan Marin. Ulterior, consilierii au stabilit ca votul sa fie secret, consilierii trebuind sa taie pe buletinul de vot numele celui pe care nu il voteaza.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri