Informatia zilei pe scena politica a Romaniei este, fara indoiala, trimiterea in judecata a premierului Victor Ponta, alaturi de alte nume mari, asa cum este cazul fostului ministru al Transporturilor – Dan Sova. Presa internationala scoate in evidenta deja cateva scenarii in ceea ce priveste soarta prim-ministrului tarii.

Jurnalistii de la Bloomberg noteaza ca trimiterea in judecata a premierului Victor Ponta, cel mai tanar premier pe care l-a avut pana acum Romania, este pe cale sa devina prima actiune penala la care un oficial de rang inalt in functie ajunge.

“In timp ce Adrian Nastase, mentorul sau, ispareste o pedeapsa de doi ani de inchisoare pentru luare de mita, caz care a fost deschis dupa ce si-a incheiat mandatul la sefia Guvernului sau cazul Liviu Dragnea, acuzat de diferite manevre electorale, Victor Ponta este pe cale sa devina primul oficial in exercitiu la Palatul Victoriaacuzat de probleme cu legea”, noteaza jurnalistii Bloomberg.

Victor Ponta este descris de catre jurnalistii Bloomberg drept un “supravietuitor politic”. “Victor Ponta deja a fost luat in colimator pentru acuzatii de pagiat in cazul tezei sale de doctorat, dar inca isi revine dupa o lovitura puternica pe care a incasat-o la finalul anului trecut cand a pierdut batalia electorala pentru functia de sef al statului. Asadar, inca odata politicianul trebuie sa se lupte, doar ca de aceasta data exista dubii ca va putea face fata furtunii”, scriu jurnalistii Bloomberg.

Despre trimiterea in judecata a premierului Victor Ponta noteaza si alte mari publicatii, asa cum este cazul USA Today, Economic Times sau Fox News.

Premierul Victor Ponta a fost trimis in judecata, joi, de procurorii DNA, pentru 17 infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor, alaturi de alte patru persoane, intre care senatorul Dan Sova si directorul Complexului Rovinari.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata, in stare de libertate, pe Victor Ponta, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel", in prezent prim-ministru, fiind acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata si spalarea banilor, scrie Mediafax.

Dan-Coman Sova, avocat coordonator al Societatii Civile de Avocati "Sova si Asociatii", in prezent senator, va fi judecat, pentru trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani. Sova a fost trimis in judecata sub control judiciar.

In acelasi dosar au fost trimisi in judecata, in stare de libertate, Laurentiu-Dan Ciurel, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), acuzat de trei infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una in forma continuata, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (CET), acuzat de cinci infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una in forma continuata, si Laurentiu-Octavian Graure, la data faptelor director economic al CET, acuzat de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri