UDMR va lua o decizie privind motiunea de cenzura depusa de PNL inainte de vot, a declarat, luni, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, aratand ca este clar ca parlamentarii Uniunii nu vor vota impotriva motiunii si, pobabil, ca vor sustine demersul PNL. Motiunea urmeaza sa fie citita in Parlament miercuri, 23 septembrie, si votata pe 29 septembrie.

"Nu pot sa va dau un raspuns in acest moment pentru ca noi nu am discutat in UDMR, urmeaza sa discutam, sa luam o decizie, dar decizia o vom lua inainte de vot, nu acum. Un singur lucru este clar ca UDMR nu va vota impotriva motiunii de cenzura si probabil, ca in acest caz, fiind in Opozitie, marea majoritate a colegilor vor spune ca trebuie sa votam aceasta motiune de cenzura. Fata de data trecuta, din sesiunea de primavara, inainte de acest anunt liberalii ne-au cautat, am avut o discutie fara sa stim textul, fara sa cunoastem textul", a spus Kelemen Hunor, conform Mediafax.

El a precizat ca UDMR doreste sa stie ce se va intampla dupa ce cade Guvernul Ponta si ca va avea discutii cu PNL pe aceasta tema. "Pe noi ne intereseaza in primul rand ce se va intampla daca pica Guvernul sau daca Victor Ponta, premierul, face un pas inapoi pentru ca si aceasta posibilitate exista, banuiesc. Ce urmeaza, ce program de guvernare si ce proiecte pana la alegerile de anul viitor. Sunt lucruri la fel de importante ca si motiunea de cenzura. Fiind in Opozitie logic daca incercati sa ajungeti la o concluzie ce vom face, se contureaza, dar decizie formala nu exista si nici nu vom lua aceasta decizie. Vom avea discutii cu PNL, cu conducerea PNL in zilele urmatoare, cel putin joia trecuta cand am avut o prima discutie la telefon, asa an ramas si va tinem la curent", a adaugat presedintele UDMR.

Kelemen Hunor a mai spus ca toate variantele sunt posibile, inclusiv alegerile anticipate sau cea de a merge mai departe cu acest Guvern, deoarece soarta Executivului va fi decisa de coalitie. "Orice idee este realista, inclusiv alegerile anticipate impreuna cu alegerile locale, de ce nu. Toate variantele sunt posibile, cum este posibila si varianta de a merge mai departe cu acest Guvern, fiindca nu noi vom decide soarta Guvernului. Soarta Guvernului va fi decisa de Coalitia care sustine acest Guvern din care noi nu facem parte. Noi, cu liberalii si cine mai e in Opozitie, putem vota orice motiune de cenzura fiindca este un instrument constitutional si e bine sa existe motiuni de cenzura", a mai spus Kelemen Hunor.

Motiunea de cenzura a PNL va fi citita in plenul reunit al Parlamentului miercuri, 23 septembrie, urmand ca dezbaterea si votul efectiv privind soarta Cabinetului Ponta sa aiba loc marti, 29 septembrie, au decis Birourile Permanente ale celor doua Camere.
Anuntul a fost facut de presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. Motiunea va fi citita miercuri, 23 septembrie, la ora 10, iar dezbaterea este programata pentru marti, 29 septembrie, incepand tot cu ora 10.00.

Liberalii au depus luni motiunea de cenzura "Alege intre Romania si Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta", documentul fiind semnat de 180 de parlamentari. Potrivit art.113 din Constitutie Camera Deputatilor si Senatul, in sedinta comuna, pot retrage increderea acordata Guvernului prin adoptarea unei motiuni de cenzura, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor.
Motiunea de cenzura poate fi initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor si se comunica Guvernului la data depunerii.

De asemenea, articolul 113, alin 3 spune ca mmotiunea de cenzura se dezbate dupa 3 zile de la data cand a fost prezentata in sedinta comuna a celor doua Camere.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri