Presedintele Klaus Iohannis a avut, sambata, la New York, o intalnire cu omologul sau chinez, Xi Jinping, temele abordate vizand relatiile economice si investitionale intre Romania si China, mai ales in sectoare percum energia, infrastructura si turismul.

Intalnirea a avut loc in marja participarii sefului statului la reuniunea Global Leaders’ Meeting on Gender Equality and Women’s Empowerment. Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, cei doi demnitari au salutat evolutia si substanta relatiilor romano-chineze, atat la nivel bilateral, cat si in cadrul mai larg al raporturilor Uniunea Europeana-China si pe plan international, relateaza Mediafax.

In plan bilateral, discutiile au vizat, in mod deosebit, aprofundarea cooperarii economice si investitionale intre Romania si Republica Populara Chineza. Principalele sectoare vizate pentru derularea unor proiecte de anvergura sunt energia, infrastructura si turismul. Cu ocazia intrevederii, a fost exprimat interesul Romaniei pentru proiectul Noului Drum al Matasii.

Cei doi inalti oficiali au abordat si aspecte ale cooperarii dintre Romania si Republica Populara Chineza in cadrul ONU. De ambele parti s-a exprimat interesul pentru intensificarea acestei colaborari, se arata in comunicatul Presedintiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri