Fostul presedinte Traian Basescu a anuntat vineri, intr-o conferinta de presa, ca s-a inscris in PMP, precizand ca cel mai important motiv pentru revenirea sa in viata politica este apararea mandatelor sale prezidentiale.

Traian Basescu a precizat ca se confrunta cu o campanie de denigrare si ca principalul argument pentru revenirea in viata politica consta in dorinta sa de a-si apara cele doua mandate prezidentiale. Fostul sef al statului a mai spus ca va fi un om politic de Opozitie extrem de incomod si ca un alt obiectiv al sau va fi apararea drepturilor omului. "Daca nu pot lasa mostenire un PDL, voi lasa o miscare populara", a mai spus Basescu, scrie Mediafax.

Congresul PMP ar urma sa aiba loc pe 24 octombrie, la Sala Palatului. Potrivit unor surse, Partidul Miscarea Populara se va redenumi, devenind "Miscarea Populara", urmand sa-si schimbe si sigla si sa opteze pentru una asemanatoare celei a Partidului Popularilor Europeni.

Fostul presedinte Traian Basescu declara, in urma cu o saptamana, ca pana in 10 octombrie se va inscrie in PMP, mentionand ca vrea sa creeze "un partid nou, care sa nu fi fost implicat in toate compromisurile perioadei de tranzitie" si ca nu neaparat trebuie sa fie "autoritatea executiva zero" a formatiunii.

Intrebat atunci daca va fi presedintele PMP, Traian Basescu a spus: "Nu stiu. Va trebui sa gasim o formula. Cert este ca pana pe 10 octombrie ma voi inscrie in Partidul Miscarea Populara, aici nu mai exista dubii".

De asemenea, Basescu nu a exclus posibilitatea de a candida, din nou, la Primaria Capitalei. "E si o intrebare si o spaima pentru unii. Va candida sau nu Traian Basescu la Primaria Capitalei? Nu mi se pare ca cineva care a fost presedinte mai intra intr-o competitie locala, insa in politica nu faci doar ce vrei. Trebuie sa faci si ce trebuie. Vedem. Ar valorifica ce pot eu aduce ca electorat", a declarat fostul presedinte Traian Basescu, intr-un interviu acordat ziarului Adevarul.

PMP a fost infiintat dupa alegerile parlamentare din 2012 in conditiile in care, in martie 2013, presedintele Traian Basescu anunta, pe Facebook, ca isi ia "adio" de la PD si PDL, precizand ca se va dedica unei noi constructii de dreapta. Anuntul a fost facut dupa ce PDL l-a ales pe Vasile Blaga presedinte, in defavoarea Elenei Udrea. Sub coordonarea acesteia, un grup desprins ulterior din PDL a pus bazele PMP. In prezent, PMP este condus de deputatul Eugen Tomac si are doar patru parlamentari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri