Congresul PSD, la care participa 4.500 de delegati, a inceput, urmand ca social-democratii reuniti la Sala Palatului sa-si aleaga presedintele executiv si vicepresedintii partidului.

In deschiderea congresului este validata alegerea lui Liviu Dragnea in functia de presedinte al partidului, ca urmare a scrutinului din 11 octombrie.
De asemenea, premierul Victor Ponta va prezenta un raport al activitatii sale de presedinte PSD in perioada 2013-2015, potrivit Mediafax.

In total, 21 de candidati pentru 14 functii de vicepresedinte, dintre care 15 barbati si 6 femei, in timp ce pentru a doua functie in partid s-au inscris doi candidati, Valeriu Zgonea si Constantin Nita. Patru din cele 14 functii de vicepresedinte vor reveni Organizatiei de Femei, iar candidatii vor trebui sa aleaga intre pozitia de vicepresedinte si cea de lider de organizatie.

Candidatii pentru cele 10 pozitie de vicepresedinti barbati sunt secretarul general Andrei Dolineaschi, liderul senatorilor PSD, Mihai Fifor, ministrul Economiei, Mihai Tudose, europarlamentarul Victor Negrescu, presedintele Comisiei de cod electoral, Gabriel Vlase, ministrul Culturii, Ionut Vulpescu, primarul interimar al Iasiului, Mihai Chirica, deputatul Viorel Stefan, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, liderul TSD Mihai Sturzu, secretarul de stat in Ministerul Muncii Adrian Dobre, precum si deputatii Constantin Nita, Catalin Radulescu, Georgian Pop si Gheorghe Simon.

In lupta pentru cele 4 pozitii de vicepresedinte alocate Organizatiei de Femei a PSD, s-au inscris senatorul Ecaterina Andronescu, primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, purtatorul de cuvant al PSD Gabriela Firea, fostul ministru Doina Pana, europarlamentarul Gabriela Cretu si presedintele PSD Negresti-Oas, Aurelia Fedorca. Dintre acesti 21 de candidati, 5 sunt vicepresedinti in functie. Este vorba despre Nicolae Banicioiu, Ecaterina Andronescu, Constantin Nita, Lia Olguta Vasilescu si Gabriela Firea.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri