Coalitia de guvernare s-a reunit miercuri intr-o sedinta restransa pentru a discuta despre rectificarea bugetara care ar urma sa fie aprobata de Executiv vineri, dar si despre proiectul bugetului de stat pe 2016, potrivit unor surse politice.

Sedinta va fi urmata de o noua runda de discutii, intr-un cadru mai larg al Coalitiei. Victor Ponta anunta luni ca Executivul se va reuni intr-o sedinta speciala vineri pentru a aproba a doua rectificare bugetara pe anul in curs, scrie Mediafax.

De asemenea, marti, Ponta a precizat ca urmeaza sa aiba discutii cu liderii coalitiei si ca rectificarea bugetara va fi una pozitiva si va fi pastrata tinta de deficit bugetar de 1.86 la suta din PIB. "Maine si poimaine (miercuri si joi n.r.) vreau sa definitivam si in cadrul Guvernului si impreuna cu coalitia politica care ne sprijina rectificarea care va avea loc vineri", a declarat premierul Victor Ponta, marti, in debutul sedintei saptamanale a Executivului.

El a precizat ca Romania are mai multi bani incasati la buget, acesta fiind "un merit al ANAF care a combatut evaziunea fiscala".

"Spun insa ca este din nou o rectificare pozitiva, avem bani mai multi incasati la buget decat au fost prevazuti in Legea Bugetului si asta este meritul ANAF, in primul rand, care a combatut evaziunea fiscala si meritul politicilor noastre pe care le-am aprobat pentru ca, va dau un singur exemplu, TVA 9 la suta la alimente - am incasat mai mult TVA decat cu 24 la suta - deci e o rectificare pozitiva, rectificare in care cam toate cererile pe care le-ati facut pentru medici, pentru salariile la medici, pentru transporturi, pentru incalzire, pentru autoritati locale, deci cam tot ceea ce ati cerut am putut sa punem in practica si, evident, acum toata lumea s-a obisnuit cu normalul, nu e niciun fel de problema", a adaugat Ponta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri