Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a declarat in aceasta seara, in cadrul unei conferinte de presa, ca s-a intalnit cu ministrul Gabriel Oprea luni seara si l-a sfatuit sa demisioneze.

Conform Mediafax, Iohannis a criticat ”proasta gestionare a acestei crize” si a aratat ca toata comunicarea pe aceasta tema a fost catastrofala.

”Avand in vedere ca opinia publica este foarte preocupata de evenimentul de saptamana trecuta, accidentul in care din nefericire a murit un politist la datorie, am avut o interventie ieri si in continuare astazi l-am invitat pe vicepremierul Gabriel Oprea la o discutie fiindca am dorit sa primesc lamuriri. Am avut o discutie in cursul serii si l-am sfatuit pe Gabriel Oprea sa isi dea demisia. Ce va face domnul Oprea va decide si probabil va face si un anunt public”, a anuntat presedintele Klaus Iohannis, luni seara.

Ce intrebari au pus jurnalistii si cum (nu) a raspuns Iohannis

Dvs. personal stiti ce s-a intamplat in seara accidentului? V-a spus dl Oprea? Ati solicitat institutiilor abilitate un raport complet? Era o situatie de urgenta?

Eu cunosc aspectele relatate chiar de dl Oprea, dar restul circumstantelor nu trebuie solutionate de serviciile secrete, ci de procurori. Este o ancheta in curs si astept rezultatele anchetei.

Il credeti pe dl Oprea?

Va rog, alta intrebare.

Ce raspuns v-a dat dl Oprea? Cat de des folosea Gabriel Oprea coloana oficiala si daca aveti informatii, alti oficiali din Guvern care abuzeaza de acest lucru?

Nu am solicitat astfel de informatii, iar ce va face dl Oprea va decide si probabil va face si un anunt public pe aceasta tema.

O zi grea pentru Iohannis: intrebari incomode si ironii acide din partea premierului

Iohannis a primit o intrebare incomoda si despre celebra imagine cu seful cancelariei prezidentiale, Dan Mihalache, dormind in timpul unei intruniri. El a raspuns astfel:

”Pur intamplator, eu sunt parte centrala la toate aceste intalniri si pot sa va spun, ca informatie de prima mana, ca la nicio intalnire nu am constatat o astfel de pozitie. Daca intre intalniri omul este in pauza, atunci cred ca e cel putin inadecvat sa fie fotografiat si sa se creeze impresia ca cineva din staful meu doarme in timpul unei intruniri. E o incercare jalnica de a discredita echipa mea”, a afirmat Klaus Iohannis

Tot astazi, premierul Victor Ponta a declarat ca ”presedintele nu face nimic” si tace la Bruxelles ca ”surda in hora”.

Gabriel Oprea respinge demisia: Nu sunt vinovat si imi voi continua activitatea in Guvern

Vicepremierul Gabriel Oprea a precizat luni, printr-un comunicat de presa, ca nu este vinovat si ca isi va continua activitatea in cadrul Guvernului, raspunzand astfel presedintelui Klaus Iohannis care l-a sfatuit sa demisioneze. Ministrul de interne Gabriel Oprea sugereaza, printr-un comunicat de presa, ca sfatul presedintelui Klaus Iohannnis ar avea legatura cu dorinta sa de a schimba Guvernul. El spune ca presedintele l-a sfatuit intr-adevar sa demisioneze, ca urmare a "modului in care a fost gestionata comunicarea" dupa accidentul in care Bogdan Gigina, politistul care deschidea coloana oficiala a vicepremierului, a murit.

El a mai spus insa ca nu intentioneaza sa demisioneze, invocand faptul ca este "nevinovat". "In cursul intalnirii de la Cotroceni, din aceasta seara, presedintele Klaus Iohannis m-a sfatuit, intr-adevar, sa iau in considerare varianta demisiei din Guvern, ca urmare a modului in care a fost gestionata comunicarea pe durata ultimelor zile. Consider ca implicatiile acestor declaratii nu sunt institutionale, ci exclusiv de natura politica", se arata in comunicatul citat. Oprea il acuza pe Iohannis ca sfatul sau are legatura cu dorinta de a schimba guvernul, adaugand ca cel mai important in acest moment este derularea anchetei penale.

"Sfatul transmis de presedintele Klaus Iohannis poate fi pus in contextul optiunilor exprimate frecvent de domnia sa in ceea ce priveste culoarea politica a Guvernului. Cu toate acestea, consider ca, indiferent de situatie, oportunitatea unei demisii tine intotdeauna de adevar si de lege. In acest moment, exista o ancheta penala in curs si cel mai important lucru pentru mine, pentru colegii din Minister, pentru familia lui Bogdan Gigina este sa se afle adevarul", mai sustine Gabriel Oprea.

Sursa: Digi24

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri