Vicepremierul Gabriel Oprea a precizat luni, printr-un comunicat de presa, ca nu este vinovat si ca isi va continua activitatea in cadrul Guvernului, raspunzand astfel presedintelui Klaus Iohannis care l-a sfatuit sa demisioneze.

Ministrul de interne Gabriel Oprea sugereaza, printr-un comunicat de presa remis Mediafax, ca sfatul presedintelui Klaus Iohannnis ar avea legatura cu dorinta sa de a schimba guvernul. El spune ca presedintele l-a sfatuit intr-adevar sa demisioneze, ca urmare a "modului in care a fost gestionata comunicarea" dupa accidentul in care Bogdan Gigina, politistul care deschidea coloana oficiala a vicepremierului, a murit. El a mai spus insa ca nu intentioneaza sa demisioneze, invocand faptul ca este "nevinovat".

"In cursul intalnirii de la Cotroceni, din aceasta seara, presedintele Klaus Iohannis m-a sfatuit, intr-adevar, sa iau in considerare varianta demisiei din Guvern, ca urmare a modului in care a fost gestionata comunicarea pe durata ultimelor zile. Consider ca implicatiile acestor declaratii nu sunt institutionale, ci exclusiv de natura politica", se arata in comunicatul citat.

Oprea il acuza pe Iohannis ca sfatul sau are legatura cu dorinta de a schimba guvernul, adaugand ca cel mai important in acest moment este derularea anchetei penale.

"Sfatul transmis de presedintele Klaus Iohannis poate fi pus in contextul optiunilor exprimate frecvent de domnia sa in ceea ce priveste culoarea politica a Guvernului. Cu toate acestea, consider ca, indiferent de situatie, oportunitatea unei demisii tine intotdeauna de adevar si de lege. In acest moment, exista o ancheta penala in curs si cel mai important lucru pentru mine, pentru colegii din Minister, pentru familia lui Bogdan Gigina este sa se afle adevarul", mai sustine Gabriel Oprea.

Ministrul de Interne mai acuza "jocuri politice si de imagine". "O demisie la acest nivel de responsabilitate si, implicit, asumarea unei vinovatii care nu exista, nu pot fi nici monede de schimb politic si nici artificii mediatice. Intr-un stat de drept, respectarea legii este mai importanta decat jocurile politice sau de imagine (...)Asadar, in ceea ce ma priveste, lucrurile sunt clare: nu sunt vinovat si, prin urmare, voi continua activitatea in cadrul Guvernului", mai sustine Oprea.

El spune ca l-a informat pe presedinte ca va asigura stabilitatea politica a guvernului din care face parte si ca "relatia institutionala va continua in parametri firesti", UNPR continuand sa sustina proiectele lui Klaus Iohannis privind securitatea nationala, la fel cum va continua sa sustina Guvernul condus de Victor Ponta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri