Presedintele Klaus Iohannis l-a numit premier interimar pe Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei. Numirea acestuia vine la scurt timp dupa ce Victor Ponta si-a depus mandatul de premier, in urma protestelor de strada care au avut loc zilele trecute in Capitala si in intreaga tara.

„Am acceptat demisia premierului Victor Ponta. Am decis astazi sa numesc in pozitia de premier interimar pe Sorin Cimpeanu. Am urmarit manifestatiile de strada, sunt multumit ca au fost manifestatii fara violente, fara exagerari si am un mesaj important pentru toti cei care au fost si aseara si alaltaieri in strada: V-am vazut, v-am auzit, voi tine cont de solicitarile voastre” a declarat presedintele Klaus Iohannis.

Presedintele a mai spus ca, in continuarea consultarilor cu partidele politice pe care le-a planificat pentru astazi, a decis sa consulte, in premiera, un nou actor: societatea civila. „Voi convoca pentru vineri dupa-amiaza un grup care reprezinta atat societatea civila, cat si ceea ce se numeste Strada. Este important pentru mine si imi doresc sa le cunosc parerile.

Presedintele Klaus Iohannis a adaugat ca atunci cand va lua decizia numirii unui nou premier, va tine cont atat de optiunile partidelor politice, cat si de cele ale societatii civile.

Premierul Victor Ponta si-a depus mandatul de premier miercuri seara. Anuntul demisiei a fost facut miercuri de presedintele PSD Liviu Dragnea. "Societatea vrea altceva", a spus seful PSD, care a explicat ca Ponta va ramane in functie pana se va gasi un inlocuitor. Tot miercuri, primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, caruia mii de oameni i-au cerut in strada sa plece, in urma tragediei din Clubul Colectiv, a demisionat.

Ulterior, Ponta a anuntat ca va propune ca, pana la procedurile de desemnare a unui alt guvern, ministrul Apararii, Mircea Dusa, sa fie premier interimar. Copresedintii PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, au anuntat ca partidul solicita alegeri anticipate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri