Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca, pentru prima data, va chema vineri la consultarile pentru formarea guvernului societatea civila si reprezentanti ai manifestatilor, precizand ca a auzit vocea strazii si ca va tine cont de solicitarile protestatarilor.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Palatul Cotroceni, ca a urmarit cu mare atentie protestele si ca are un mesaj important pentru cei care au fost in strada. "V-am vazut, v-am auzit. Voi tine cont de solicitarile voastre", a spus presedintele.

In acest context, seful statului a anuntat ca a decis ca, in premiera, sa consulte un nou actor, in continuara discutiilor pe care le va avea cu partidele parlamentare. "Am decis ca in continuarea consultarilor cu partidele politice sa avem un acord cu societatea civila, sa consult in premiera un nou actor. Voi convoca pentru vineri dupa-amiaza un grup care reprezinta atat societatea civila, cat si ceea ce se numeste strada. Este important pentru mine si doresc sa le cunosc parerile si optiunile", a precizat presedintele.

Iohannis a spus ca i se pare important sa stie si optiunile societatii civile, pe langa cele ale partidelor politice.

Premierul Victor Ponta si-a depus mandatul de premier miercuri seara. Anuntul demisiei a fost facut miercuri de presedintele PSD Liviu Dragnea. "Societatea vrea altceva", a spus seful PSD, care a explicat ca Ponta va ramane in functie pana se va gasi un inlocuitor. Tot miercuri, primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, caruia mii de oameni i-au cerut in strada sa plece, in urma tragediei din Clubul Colectiv, a demisionat.

Ulterior, Ponta a anuntat ca va propune ca, pana la procedurile de desemnare a unui alt guvern, ministrul Apararii, Mircea Dusa, sa fie premier interimar. Copresedintii PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, au anuntat ca partidul solicita alegeri anticipate.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri