Programul de guvernare al cabinetului Dacian Ciolos tinteste in domeniul fiscalitatii asigurarea unui cadru de reglementare stabil, predictibil si transparent, urmat de debirocratizare si simplificare a reglementarilor, precum si imbunatatirea activitatii ANAF de colectare a impozitelor si taxelor.

Premierul desemnat Dacian Ciolos a trimis Parlamentului programul sau de guvernare, care are 13 pagini si este impartit in trei capitole mari: viziune, prioritati, plan de masuri. Acesta din urma cuprinde: intarirea democratiei elective si a statului de drept, crearea premiselor resetarii mediului politic, stabilitatea mediului economic, accelerarea proceselor de reformare a statului, educatie si sanatate, agricultura si pescuit, energie, transporturi si infrastructura, dezvoltare sociala, cultura, media, minoritati, mediu, tineret si sport, statul si siguranta nationala, externe si afaceri europene, fonduri europene, romanii de pretutindeni si, ultimul capitol, IT.

In ceea ce priveste stabilitatea mediului economic, programul de guvernare al cabinetului Dacian Ciolos vizeaza "asigurarea unui cadru fiscal si de reglementare care sa fie stabil, predictibil, transparent. Debirocratizare, simplificare si armonizare a reglementarilor. Elaborarea de masuri care sa asigurare un raport corect intre stat si contribuabil".

Se mai urmareste imbunatatirea colectarii veniturilor la buget prin incurajarea conformarii voluntare, modernizarea, profesionalizarea si descentralizarea administratiilor fiscale". Programul are in vedere si "imbunatatirea activitatii ANAF in vederea continuarii cresterii veniturilor la buget prin ameliorarea colectarii taxelor si impozitelor. Finalizarea implementarii proiectului Bancii Mondiale de restructurare si reformare a activitatii administratiei fiscale".

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri