Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania a reactionat fata de numirea Cristinei Guseth in functia de ministru al Justitiei intr-un comunicat, aratandu-se surprinsa fata de aceasta propunere prin faptul ca persoana nominalizata nu are studii in domeniul dreptului si nici experienta in sistemul judiciar.

“Este pentru prima data in istoria - cel putin postdecembrista – cand este propus ca ministru al justitiei o persoana care nu are studii juridice. Apreciem activitatea doamnei Cristina Guseth in sustinerea publica a luptei impotriva coruptiei, dar Ministerul justitiei este o institutie cu un rol fundamental in statul de drept, iar atributiile ministrului justitiei depasesc cu mult problematica legata de anticoruptie si comunicare” argumenteaza Dana Girbovan, presedintele UNJR, in comunicat.

De asemenea, in comunicat sunt expuse atributiile ministrului Justitiei, atributii care presupune ca esentiala pentru persoana ministrului pregatirea juridica specifica la cel mai inalt nivel. “Apreciem, de aceea, ca fiind suprinzatoare si de neinteles desemnarea intr-un guvern, ce se doreste a fi de tehnocrati, a unei persoane fara studii juridice in fruntea ministerului justitiei”.

“Facem pe aceasta cale un apel mass mediei din Romania sa transmita pe toate canalele audierea noului ministru al justitiei. Chiar daca numirea in aceasta pozitie este una politica, aceasta afecteaza prin deciziile sale administrarea actului de justitie din Romania si, prin aceasta, drepturile si libertatile fundamentale ale fiecarui cetatean, viziunea ministrului justitiei asupra misiunii sale fiind asadar un evident interes public” se arata in comunicatul UNJR.

Cristina Guseth, propusa ministrul Justitiei in guvernul Ciolos, este din 1998 directorul fundatiei Freedom House Romania, unul dintre ONG-urile cu mare credibilitate in zona de integritate si politici anti-coruptie.

A initiat si coordonat programe de pregatire pentru jurnalisti si manageri de presa si a coordonat programul scolii BBC in Romania. Freedom House Romania organizeaza concursul "Tanarul Jurnalist al Anului", prin care sustine jurnalismul de investigatie, potrivit prezentarii de pe site-ul organizatiei. Intre 2005-2007, Guseth a coordonat relatiile media ale Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, anunta Hotnews.ro.

Ea a coordonat o gama larga de programe si de proiecte in diferite domenii, precum media, administratie publica, educatie (studii sociale si politice), integrarea europeana si societatea civila, insumand un buget de peste 4 milioane de dolari americani. Cristina Guseth a initiat programe de training pentru jurnalisti si manageri de presa, coordonand programul scolii BBC in Romania, singura scoala deschisa de BBC in afara granitelor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri