Premierul Dacian Ciolos a anuntat, sambata, ca Guvernul lucreaza la un Plan de actiuni sectoriale, iar acest document va fi trimis Parlamentului alaturi de Bugetul de stat pentru 2016, primele discutii ale Cabinetului in acest sens avand loc sambata, intr-o sedinta informala convocata la Vila Lac 1.

"Astazi, in prima parte a intalnirii, am discutat Planul de actiuni sectoriale pe care am promis ca il vom elabora la discutiile pe care le-am avut in Parlament in perioada audierilor si apoi a votului in plen. Acest Plan de actiuni sectoriale, pe fiecare domeniu in parte, ar urma sa fie finalizat si depus la Parlament o data cu Bugetul. Sigur, nu va fi depus ca un act normativ, ci va insoti Bugetul, pentru ca acest Plan de actiuni sectioriale va fi legat in mare parte de buget. E ceea ce ne propunem noi sa facem anul care vine pe fiecare domeniu in parte", a spus premierul, in conferinta de presa sustinuta dupa sedinta, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca i-a cerut fiecarui ministru sa identifice ceea ce este obligatoriu de facut in perioada urmatoare (obligatii, angajamente, conditionalitati, etc.), ce se continua dintre proiectele incepute de guvernarea anterioara si ce proiecte decurg din programul actualului Guvern.

De asemenea, in cadrul sedintei s-au mai abordat trei teme mari, respectiv dezvoltarea economica, reforma administratiei si relatia bivalenta Romania - UE atat in contextul actual, cat si in perspectiva preluarii presedintiei Consiliului European in 2019. In acest sens, prima masa rotunda care a angajat ministrii domeniilor respective a avut ca tema programul economic si cresterea economica.

Grupul de lucru interministerial este coordonat de vicepremierul Costin Borc si urmeaza sa integreze reprezentanti ai mediului de afaceri si sa identifice cateva sectoare strategice a caror dezvoltare sa fie continuata programatic, indiferent de guvern.

Referitor la Bugetul de stat, premierul le-a cerut ministrilor sa trimita la Finante bugetul fiecarui minister, astfel incat ministerul de resort sa le integreze intr-un singur document. Acest prim proiect de va fi analizat luni dupa-amiaza, in cadrul unei alte intalniri informale a Cabinetului Ciolos.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri