Primarul interimar al Capitalei, Stefanel Dan Marin, numit in aceasta functie pe 15 septembrie, a fost demis marti de majoritatea PNL-PSD din Consiliul General al Municipiului Bucuresti cu 37 de voturi pentru din 44 consilieri prezenti.

Si lui Cornel Pieptea (PNL) i s-au retras atributiile de viceprimar, urmand ca in locul lui sa fie numit cel care va ocupa functia de viceprimar general interimar, dupa care se va alege un nou primar general, scrie Hotnews.

Sedinta extraordinara convocata marti de consilierii generali avea pe ordinea de zi un singur proiect de hotarare, respectiv cel privind aprobarea unui nou Regulament de organizare si functionare a CGMB, scrie Mediafax.

In timpul sedintei, consilierul PNL Richard Radu a propus includerea pe ordinea de zi si a proiectului de hotarare privind schimbarea primarului interimar. Richard Radu a aratat ca multe dintre prevederile din Acordul pentru Bucuresti nu au fost indeplinite, desi Stefanel Marin a semnat acest document atunci cand a fost desemnat in functie, in 15 septembrie, dupa suspendarea primarului Sorin Oprescu, acuzat de fapte de coruptie.

Consilierii au aprobat includerea pe ordinea de zi a proiectului, cu 39 de voturi "pentru", trei impotriva si o abtinere. Proiectul a fost apoi luat in discutie de catre consilierii generali. Consilierul general Lucian Iliescu a spus ca, in urma cu doua luni, cand Stefanel Marin a fost desemnat ca primar interimar, colegii din CGMB spuneau ca este tanar, energic si trebuie sprijinit, iar afirma ca acesta nu mai este bun sa ocupe functia.

"Usor-usor, transformam sedinta CGMB intr-o sedinta cel putin ieftina. Voi acum doua luni ati votat un om spunand ca este tanar, ambitios si trebuie sprijinit. Subit, veniti si spuneti ca nu mai este bun? Ce s-a intamplat intre timp? Nu a raspuns la telefon? Imi pare rau ca Stefanel a ales sa nu fie prezent si nu a venit sa spuna de ce se cere demiterea. Domnule Darabont, cum spuneti ca sustineti majoritatea, cand fara vot PSD nu exista majoritate? Nu poti spune dupa doua luni despre un om ca a facut sau nu a facut treaba", a mai spus Lucian Iliescu.

Si consilierul general Doru Giugula (PSD) a aratat ca era bine ca Stefanel Marin sa fie prezent la sedinta de marti a CGMB, pentru a-si spune punctul de vedere. "Este foarte clar ca i-am pus in carca niste lucruri si nu stiu daca a putut sa le duca. Trebuia sa ne spuna daca a promovat grupuri de interese mafiote sau s-a opus grupurilor mafiote si acesta este motivul pentru care il schimbam", a spus Giugula.

Liberalii din CGMB au sustinut ca primarul interimar al Capitalei "trebuie sa plece imediat pentru ca nu este capabil sa administreze problemele grave ale Bucurestiului", sustinand ca orice zi pe care Stefanel Marin o mai petrece la conducerea Primariei Generale "inseamna o intarziere in solutionarea problemelor existente".

PNL il acuza pe primarul general interimar ca ar fi "intarziat nejustificat" adoptarea bugetului RADET, "masura minimala care sa permita continuarea activitatii Regiei", si ca nu a reusit sa gaseasca o solutie in ceea ce priveste corelarea pretului gigacaloriei reglementat de ANRSC si pretul pe care Primaria il plateste regiei.

De asemenea, liberalii il acuza pe primarul interimar ca nu a pus in aplicare punctul din Acordul pentru Bucuresteni privind auditul la nivelul Primariei, sustinand ca, "in ciuda hotararii de Consiliu General care ii permite si il insarcineaza pe Primarul Capitalei sa contracteze servicii de audit, nici pana in prezent nu avem o situatie a implementarii acestei decizii".

In randul nemultumirilor liberalilor cu privire la activitarea primarului interimar se numara si faptul ca primarul UNPR ar refuza sa publice contractele de achizitii publice, dar si faptul ca Stefanel Marin "nu a propus si nu a luat nici o masura concreta" privind RATB.

Surse politice declarau de luni, pentru Mediafax ca primarul general interimar al Capitalei, Stefanel Marin, ar putea fi destituit din functie prin votul consilierilor generali ai PSD si PNL, insa precizau ca cele doua partide nu s-au inteles si asupra unui inlocuitor.

Potrivit surselor citate, discutiile pentru destituirea primarului interimar din partea UNPR au inceput in urma cu aproape o saptamana, dupa ce acestuia i-au fost aduse mai multe critici, atat in spatiul public, cat si in randul partidelor reprezentate in Consiliul General al Muncipiului Bucuresti.

Consilierul general UNPR Stefanel Dan Marin a fost desemnat primar interimar al Capitalei pe 15 septembrie, dupa ce a fost numit viceprimar in locul lui Cornel Pieptea (PNL), care a demisionat. Celalalt viceprimar, Dan Darabont (PSD), a anuntat ca partidul din care face parte nu face nicio propunere pentru postul de primar interimar, consilierii PSD fiind minoritari. Dupa desemnarea lui Marin primar interimar, Pieptea a ocupat din nou pozitia de viceprimar lasata vacanta de cel dintai.

Sorin Oprescu a fost suspendat din functia de primar general al Capitalei in 15 septembrie, dupa ce instanta a decis definitiv arestarea preventiva a acestuia, pentru luare de mita. Recent, Sorin Oprescu a fost trimis in judecata, acesta fiind in arest la domiciliu.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri