Premierul Dacian Ciolos a declarat ca indexarea pensiilor cu 5 la suta este trecuta in proiectul bugetului de stat pe 2016, care va fi citit, joi, in sedinta de guvern in prima lectura, reafirmand ca marirea salariala cu 10 la suta pentru toti bugetarii se gaseste, de asemenea, in buget.

"Proiectul de buget l-am construit in asa fel sa includem deciziile luate de Parlament pana acum si cele referitoare la codul fiscal si cele referitoare la maririle salariale, inclusiv cea de 10 la suta ( pentru toti bugetarii -n.r.). In proiectul de buget pe care il vom inainta Parlamentului vor fi incluse deciziile deja luate de Parlament prin diferite acte normative", a declarat premierul Dacian Ciolos, miercuri seara, la Romania TV, potrivit Mediafax.

Intrebat despre marirea pensiilor, primul-ministru a confirmat ca acestea vor fi indexate cu 5 la suta, masura gasindu-se in proiectul bugetului de stat pe 2016.

"Da, e 5 la suta, deci ceea ce a fost calculat in bugetul initial. Am mentinut cresterea aceasta, nu pentru ca asa a decis PSD-ul, ci pentru ca consideram ca e o masura justa si ne-o asumam", a aratat primul-ministru, care, insa, a refuzat sa spuna daca contributia la pensiile private obligatorii (Pilonul II) va creste de la 5 la 5,5 la suta, cum era prevazut in varianta de buget pregatita de fostul guvern.

Solicitat sa raspunda daca a fost nevoit sa taie bani de la investitii pentru a avea resurse financiare pentru majorarile salariale, premierul a spus ca va explica toate aceste aspecte la momentul potrivit.

"Cand o sa prezentam bugetul, atunci o sa explicam toate elementele care au stat la baza calculelor, nu vreau sa ma apuc sa va spun tot felul de elemente disparate, ce pot sa va spun este ca prin investitii nu vom scadea alocarile bugetare fata de ceea ce a realizat guvernul pana in momentul de fata, ci mergem chair cu o ambitie mai mare pentru ca investitiile sunt importante", a precizat Ciolos.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri