Comisia speciala a Parlamentului pentru exercitarea controlului asupra SIE a avizat, vineri, cu unanimitate de voturi, bugetul Serviciului pe anul 2016, presedintele acestui for, Mihaita Calimente, precizand ca fondurile suplimentare fata de 2015 vor merge in special catre cheltuielile de personal.

"Discutia despre buget a fost foarte aplicata. Nu au fost foarte complicate lucrurile. O mica crestere de 6,46% fata de anul trecut, iar acest lucru se datoreaza faptului ca la cheltuielile cu personal avem cresteri salariale cu 10%. In principal, acolo se vor duce acesti bani", a precizat presedintele Comisiei speciale a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii Serviciului de Informatii Externe (SIE), deputatul PNL Mihaita Calimente, scrie Mediafax.

Pe de alta parte, el s-a aratat preocupat de costurile mari pe care le presupune achizitia de aparatura tehnica. "Ceea ce ne preocupa este si situatia internationala, dar si faptul ca in general toata aceasta tehnica de calcul si operativa costa foarte mult, se depreciaza moral foarte repede si de la o generatie la alta, calculatoarele si alte investitii costa foarte mult," a precizat deputatul liberal.

Directorul SIE, Mihai Razvan Ungureanu, nu a participat la dezbatere.

Serviciul de Informatii Externe beneficiaza de o crestere a alocarilor cu 6,46% fata de 2015, bugetul ajungand in 2016 la 272,5 milioane de lei. SIE va avea bugetul majorat cu aproximativ 4% pentru cheltuieli de personal si tot atatia bani pentru bunuri si servicii ca anul trecut. Se inregistreaza si o crestere cu circa 25% pentru cheltuielile de capital, insa proiectul de buget pe 2016 nu specifica si destinatia exacta a acestor sume. In schimb, SIE va acorda si anul viitor burse, Guvernul alocand la acest capitol suma de 10 mii de lei, insemnand o majorare cu 25% a sumei alocate institutiei pentru anul 2015. De mentionat ca anul trecut SIE a beneficiat de rectificari bugetare pozitive.

Sursa foto: cdep.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri