Bugetul Administratiei Prezidentiale a fost adoptat, sambata, de Comisiile pentru buget, alesii glumind cu reprezentantul Presedintiei cand au aflat ca suma de 5.000 de lei cuprinsa in buget pentru hrana animalelor este destinata pestilor din lacurile artificiale ale Palatului Cotroceni.

Bugetul Administratiei Prezidentiale pentru anul 2016 va fi de 56,3 milioane de lei, in crestere cu 39% fata de anul in curs. In buget este cuprinsa si suma de 5.000 de lei pentru "hrana animalelor", in crestere fata de anul in curs, cand au fost alocati doar 2.000 de lei pentru acest capitol, noteaza Mediafax. Reprezentantul Presedintiei a fost intrebat de catre parlamentarii din Comisiile de buget ce animale "a lasat fostul presedinte" la Palatul Cotroceni, glumind ca intreaba acest lucru pentru ca "jurnalistii sunt curiosi". Acesta a explicat ca Palatul Cotroceni are un "parau si patru lacuri artificiale", iar hrana este pentru pesti.

"Aceste lacuri contin, asa cum ne putem astepta, pesti. Hrana este destinata pestilor din lacul artificial al Palatului Cotroceni", a spus reprezentantul Palatului Cotroceni. In urma raspunsului, parlamentarii au inceput sa glumeasca pe aceasta tema, intrebandu-l pe reprezentantul Palatului Cotroceni daca pestii "sunt inregistrati in contabilitate", altfel nu vor putea fi hraniti. "Nu sunt, ca nu li se stie valoarea", a adaugat, razand, liberalul Gheorghe Ialomitianu. "Trebuie sa le faceti inventar, sa-i cantariti. Sporul de greutate", a mai spus acesta.

Pe de alta parte, reprezentantul Administratiei Prezidentiale a fost intrebat si de ce a scazut suma alocata pentru deplasarile externe, acesta explicand ca, in urma rectificarii din vara, au primit bani in plus, insa acestia nu au fost cheltuiti si pastrati pentru anul viitor. "Este o ajustare a bugetului la realitatea din acest an. (...) Suma alocata deplasarilor externe (in 2015 - n.r.) a fost suficienta doar pentru a acoperi deplasarile din primele 6 luni de mandat, adica pana la rectificarea din vara. Estimarile facute pentru semestrul II au fost putin mai mari fata de suma solicitata. Am luat in calcul exact calendarul din acest an", a precizat acesta.

Bugetul Administratiei Prezidentiale a fost adoptat, de catre Comisiile reunite de buget-finante, fara amendamente. Bugetul institutiei pentru anul 2016 va fi de 56,3 milioane de lei, in crestere cu 39% fata de anul in curs, potrivit proiectului Legii bugetului, fiind reduse cheltuielile pentru deplasari externe, insa marite fondurile pentru salarii, reparatii ale Palatului Cotroceni si masini. Proiectul de buget pe 2015 prevedea, insa, doar 28,2 milioane de lei in faza initiala, insa fondurile eu crescut pe parcursul anului prin rectificari pozitive.

In proiectul de buget pe 2016 sunt prevazute cresteri la capitolul cheltuieli de personal, cu 46%, in urma legilor privind majorarea salariilor bugetarilor. In cadrul capitolului de cheltuieli de personal, sunt prevazute cresteri de peste 50% doar pentru salarii. Cresc si cheltuielile de capital, bugetul pentru acest capitol fiind marit de patru ori, de la 2,6 la 14 milioane de lei. Aici sunt prevazuti si banii pentru constructii si reparatii la Palatul Cotroceni. De altfel, lucrarile de consolidare ale Palatului au inceput inca din 2015. Vor fi, astfel, alocate 7,5 milioane de lei pentru "constructii", suma prevazuta pentru anul in curs fiind de doar 617.000 de lei. Bugetul pentru aceste lucrari creste, astfel, de 11 ori.

Un alt capitol unde sunt prevazuti bani in plus este cel al masinilor si mijloacelor de transport. Administratia Prezidentiala va primi, in 2016, 2,7 milioane de lei, de 5 ori mai mult decat in 2015. Sunt, insa, taiati bani la capitolul bunuri si servicii, dar si la capitolul deplasarilor. Astfel, in ceea ce priveste deplasarile interne, vor fi alocati 300.000 de lei, la fel ca in 2015, insa bugetul pentru deplasarile externe scade, de la 9 milioane de lei, la 8 milioane de lei.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri