Presedintele Miscarii Populare Traian Basescu a declarat, astazi, la Colegiul National PMP, ca vrea sa lase in urma un partid care in anul 2024 sa isi propuna castigarea functiei de presedinte al Romaniei, afirmand, inca o data, ca nu mai are aspiratii politice personale.

"Vreau sa mai clarific inca o data pentru conducerea partidului ca eu nu sunt presedintele partidului pentru ca mai am aspiratii politice personale. Ceea ce imi doresc foarte mult este sa las in urma mea un partid care sa poata raspunde comandamentelor de astazi ale electoratului din Romania si care sa inceapa un ciclu politic o data cu alegerile din 2016 pe care sa il prelungeasca catre 2024, aspirand catre functia de presedinte al Romaniei", a declarat presedintele Miscarii Populare Traian Basescu, in deschiderea Colegiului National al PMP, citat de Mediafax.

Traian Basescu a spus ca obiectivul asumat pentru anul 2024 depinde foarte mult de rezultatele pe care PMP le va obtine la alegerile din anul 2016, care vor da posibilitatea partidului sa se consolideze in perioada 2016-2020, astfel incat, in 2024 sa poata aspira la preluarea presedintei Romaniei. Presedintele PMP a afirmat ca pentru alegerile locale partidul isi propune un scor politic de 10-12%, care sa ii permita ca la alegerile parlamentare sa obtina 15-20% din voturile electoratului.

Basescu le-a transmis participantilor la Colegiul National ca obiectivul zero al organizatiilor trebuie sa fie crearea de structuri, mai ales in mediul rural. „Daca va uitati la rezultatul de la alegerile europarlamentare veti constata ca in mediul urban Miscarea Populara are 10-11%, la Bucuresti a fost al doilea partid, in schimb, in mediul rural rezultatul a fost exterm de slab ceea ce a dus la un procent de circa 6%. Asta ne arata in mod evident ca trebuie pus accentul pe crearea de nuclee si in mediul rural”, a spus Traian Basescu.

Presedintele MP le-a cerut liderilor de filiale sa deschida partidul pentru oameni noi, tineri, care nu au mai facut politica, afirmand ca in lipsa acestui demers obiectivele propuse pentru alegerile de anul viitor nu pot fi atinse.

Traian Basescu a afirmat ca pentru a stimula intrarea tinerilor in politica le propune participantilor la Colegiul National sa aloce, in mod automat, organizatiei de tineret, locul doi pe lista pentru Camera Deputatilor. El a mai spus ca, fara structuri organizatorice puternice, nu se poate face politica, iar MP nu este in masura sa ajunga, pana la alegerile de anul viitor, la capacitatea si structurile pe care le au cele doua partide traditionale PSD si PNL, asa ca obiectivele propuse pentru alegerile de anul viitor pot parea modeste, dar sunt realiste.

La Colegiul National al PMP, participantii au adoptat cu unanimitate de voturi delegarea gestionarii resurselor si partimoniului partidului catre presedintele executiv, Eugen Tomac, precum si mandatarea presedintilor filialelor judetene in vederea deschiderii de conturi bancare, a mai spus Traian Basescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri