Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat ca 30 de alesi locali printre care sase primari si 11 viceprimari, doi fiind din Sibiu, sunt incompatibili, iar in doua cazuri sunt indicii de fals in declaratii si conflict de interese de natura penala.

ANI precizeaza ca printre cei 30 de alesi locali in incompatibilitate se afla primarul orasului Buhusi, judetul Bacau, Turcea Ionel, intrucat a detinut simultan functia de primar al orasului Buhusi si calitatea de membru in Consiliul de Administratie al Spitalului Orasenesc. Stare de incompatibilitate a fost constatata si in cazul viceprimarilor municipiului Sibiu, Virgil Popa si Astrid Cora Fodor. Astfel, Virgil Popa s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 27 septembrie 2012 - 03 iulie 2014 intrucat a detinut simultan si calitatea de membru in Consiliul de Administratie al Gradinitei cu program prelungit nr. 19 Sibiu, potrivit Mediafax.

Astrid Cora Fodor s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 27 septembrie 2012 – 03 iulie 2014, intrucat a detinut si calitatea de membru in Consiliul de Administratie al Colegiului National "Samuel von Brukenthal" Sibiu si pe cea de membru in Consiliul de Administratie al Gradinitei de copii cu program prelungit nr. 37 Sibiu. In situatii de incompatibilitate sunt si: primarul comunei Secas, jud. Timis, Simona Magdin, intrucat a detinut simultan functia de primar si calitatea de administrator la S.C.

Silumera Prod SRL, primarul comunei Uileacu de Beius, jud. Bihor, Mihaela-Angela Sabau, care incepand din 20 iunie 2012 a detinut simultan si calitatea de comerciant persoana fizica autorizata, in acet caz fiind sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Alesd, Jud. Bihor, in vederea verificarii indiciilor privind posibila savarsire a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta de art. 326 din Codul Penal al Romaniei, primarul comunei Valea Crisului, jud. Covasna, Sandor Kisgyorgy, pentru ca din 26 iunie 2012 detine simultan functia de primar si calitatea de padurar la Ocolul Silvic Hatod S.R.L, primarul comunei Apa, jud. Satu Mare, Mihai Apan, pentru ca in perioada 21 iunie 2012 -30 iunie 2014, a detinut simultan functia de primar si calitatea de membru in cadul Consiliului de Administratie al scolii Gimnaziale "Vasile Lucaciu" si primarul comunei Sibot, jud. Alba, Ilie Tomus, care a fost in stare de incompatibilitate in perioada 26 iunie 2012 – 14 iulie 2014, fiind primar si comerciant persoanã fizica in cadrul "Tomus Ilie Persoana Fizica Autorizata".

Starea de incompatibilitate s-a constatat si in cazul viceprimarului din comuna Bazna, jud. Sibiu, Ioan Adrian Baba, viceprimarul comunei Blejesti, jud. Teleorman, Andu-Mircea Pecila, viceprimarul comunei Ghimpeteni, jud. Olt, Ilie-Gabriel Terci, viceprimarul comunei Ploscuteni, jud. Vrancea, Adrian Dobos, viceprimarul comunei Buduslau, jud. Bihor, Eva Olah, viceprimarul comunei Simand, jud. Arad Mircea Para, viceprimarul comunei Iratosu, jud. Arad, Anton Florin Banciu, viceprimarul comunei Castelu, jud. Constanta, Prodan Antoneta si viceprimarul comunei Salsig, jud. Maramures, Vasile Sofron.

Printre alesii locali gasiti incompatibili mai sunt: Cristian Dragan, consilier local in CL mun. Mangalia, jud. Constanta, Ion Dorin Marcu, consilier local – CL comuna Aricestii Rahtivani, jud. Prahova, Constantin Cristel Scarlat, consilier local – CL comuna Aricestii Rahtivani, jud. Prahova, Liviu-Florin Laurentiu, consilier local CL comuna Pomi, jud. Satu Mare, Ion Milos, consilier local – CL Oravita, jud. Caras-Severin si Roman Buble, consilier local CL Dobra, jud. Hunedoara.

Starea de incompatibilitate a fost constatata si in cazul lui Ciprian Silviu Chirila, consilier local – CL Poiana Teiului, judetul Neamt, in aceasta situatie fiind vorba si de un conflict de interese de natura penala dupa ce in exercitarea mandatului de consilier local, a luat parte la deliberari si a votat pentru aprobarea hotararii privind concesionarea prin licitatie publicã a unor suprafete de teren din domeniul privat al comunei Poiana Teiului. Ulterior, SC. VITA GOLD SRL, societate in cadrul careia persoana evaluata detine calitatile de asociat unic si administrator, a participat in calitate de ofertant la licitatia publica din data de 23 aprilie 2012. Ulterior, intre primarie si SC VITA GOLD SRL au fost incheiate doua contracte de concesiune.

"Subventiile incasate de aceasta societate comerciala pentru terenurile concesionate se ridica la suma de 280.049,65 lei. Astfel, Agentia Nationalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe langã Judecatoria Bicaz, judetul Neamt, in vederea verificarii indiciilor privind posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese, prevazuta de art. 301 din Codul Penal al Romaniei", se mai arata in comunicat. Potrivit ANI, au mai fost gasiti incompatibili si Fanut Costea, consilier local CL orasul Gaesti, jud. Dambovita, Cristian Molea, consilier local – CL comuna Ungheni, jud. Arges, Stefan Velea, consilier local - CL comuna Frasinet, jud. Teleorman, Adrian Constantin Gherca, consilier local CL Sighisoara, jud. Mures, Mihaita Musat, consilier local CL comuna Ion Neculce, jud. Iasi si Cristian Sfarghie, fost consilier local al comunei Grinties, jud. Neamt.

Sursa foto: Shutterstock.com/Avocat

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri