Nava amiral a Politiei de Frontiera a parasit, duminica, Portul Constanta, urmand sa supravegheze timp de trei luni frontierele Europei din Marea Mediterana, intr-o misiune de contracarare a fenomenului de migratie ilegala, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, la frontierele maritime ale Italiei si Greciei se va desfasura, anul viitor, o noua etapa a Operatiunii Comune "Triton 2016", organizata sub egida Frontex, in cadrul proiectului Reteaua Europeana de Patrulare (EPN), la care va participa, conform angajamentelor asumate de Romania ca stat membru, si Politia de Frontiera Romana, prin detasarea navei maritime de patrulare si interventie ”Stefan cel Mare” din cadrul Garzii de Coasta, echipajul aflat la bord fiind format din 21 de politisti de frontiera.

Obiectivul principal al actiunii este de a contracara fenomenul de migratie ilegala la frontiera externa a Uniunii Europene. Operatiunea se va desfasura in Marea Mediterana, timp de trei luni, nava ”Stefan cel Mare” urmand sa execute misiuni individuale de patrulare, cercetare, de cautare si salvare, alaturi de celelalte state membre UE participante la misiune.

De asemenea, in cadrul aceleiasi operatiuni comune, Politia de Frontiera va detasa, in cadrul Centrului International de Coordonare din Roma, doi ofiteri de legatura, care vor mentine permanent legatura intre nava maritima detasata pe teritoriul Italiei si Centrul Operational de Coordonare al IGPF, precum si intre nava maritima si reprezentantii Sectorului Operatiuni Maritime din cadrul Agentiei Frontex.

”Se va avea in vedere intreprinderea de masuri comune pe linia contracararii fenomenului migrationist la frontierele maritime ale spatiului comunitar, cresterea operativitatii schimbului de date si informatii intre autoritatile de aplicare a legii din aceste tari, precum si un schimb eficient de experienta intre politistii de frontiera europeni”, se precizeaza in comunicatul IGPF.

Ceremonialul prilejuit de plecarea navei maritime de patrulare si interventie ”Stefan cel Mare” in noua misiune externa coordonata de Agentia Frontex a avut loc duminica dimineata, la Terminalul de Pasageri din Portul Constanta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri