Soferii vor putea opri, stationa sau parca masinile pe trotuar doar daca ramane un spatiu de doi metri pentru pietoni, potrivit unui proiect de lege initiat de senatorul independent Valeriu Todirascu.

"Administratorul drumului public poate permite oprirea, stationarea sau parcarea unui vehicul pe trotuar, partial ori total, numai cu respectarea marcajului si numai daca ramane liber cel putin un culoar de minimum 2m latime inspre marginea opusa partii carosabile, destinat circulatiei pietonilor", potrivit proiectului de lege , conform Mediafax.

Initiativa legislativa, aflata in dezbatere publica pe site-ul Senatului, prevede ca soferii pot opri, stationa sau parca masinile pe trotuar daca ramane liber un culoar de cel putin doi metri.

Potrivit reglementarilor in vigoare, masinile pot ramane pe trotuar daca ramane liber un spatiu de un metru.

Initiatorul considera ca acesta nu este suficient pentru persoanele cu handicap locomotor, pentru mamele cu copii in carut sau pentru interventiile pompierilor si paramedicilor, dand exemplul incendiului din clubul Colectiv, unde nu s-ar fi putut acorda primul ajutor daca masinile ar fi fost parcate langa cladire.

"Pe acest spatiu pietonal de pe trotuare trebuie sa fie posibila deplasarea targilor cu raniti insotite de paramedici care acorda primul ajutor si utilajelor pompierilor. Cum s-ar putea acorda primul ajutor intr-un accident colectiv, ca cel din <<Colectiv>>, pe o strada unde autovehiculele ar fi parcate langa peretii cladirilor?", se arata in expunerea de motive semnata de Todirascu.

Dupa intrarea in vigoare a initiativei legislative, administratorii drumurilor publice vor fi obligati sa marcheze locurile de parcare pe trotuar si sa supravegheze respectarea marcajelor pentru a asigura un spatiu de cel putin doi metri pentru pietoni.

Sursa foto: Yorkman / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri