Presedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, joi, ca nu s-a luat inca o decizie cu privire la formula in care formatiunea sa va candida la alegerile din 2016, urmand sa continue consultarile cu PSD, iar UNPR este pregatita pentru oricare varianta, in partid existand doua "curente" de opinie.

Gabriel Oprea a precizat ca nu a fost inca luata o decizie in privinta candidaturilor la alegerile locale si parlamentare, urmand sa continue seria de discutii cu Liviu Dragnea pe acest subiect. El a afirmat ca a avut deja discutii informale cu liderul PSD pe marginea alegerilor locale si parlamentare , conform Mediafax.

"Nu pot sa va dau un raspuns in acest moment, insa pot sa spun ca suntem pregatiti pentru ambele variante. PSD si UNPR au avut si au un parteneriat corect si eficient. Noi am fost loiali guvernarii, nu am tradat, intotdeauna am ales ceea ce este corect, nu ce este avantajos. (...) La baza parteneriatului dintre PSD si UNPR a fost intotdeauna dialogul. Va asigur ca si pe acest subiect vom ajunge la un rezultat tot prin dialog", a explicat liderul UNPR.

Oprea a adaugat ca formatiunea sa este "pregatita pentru oricare din cele doua variante", avand candidati pentru toate colegiile si primariile din tara. In schimb, liderul UNPR a precizat ca trebuie sa aiba loc si discutii in partid, avand in vedere ca exista doua "curente" cu privire la situatia candidaturilor.

"Este normal ca si colegii social democrati sa analizeze pe toate fetele acest subiect si abia apoi sa ne asezam la masa si sa vedem care este drumul de urmat. (...) Avem doua curente in partid, si am mai spus acest lucru, in sensul ca se doreste sa candidam singuri, avem forta necesara, (...) si, pe de alta parte, avem colegi care doresc sa continue aceasta alianta", a spus acesta.

Gabriel Oprea a subliniat importanta alegerilor parlamentare, in acest context, afirmand ca partidul sau alianta cu cel mai mare numar de parlamentari va putea da si premierul. "PSD si UNPR inteleg ca fiecare vot si fiecare zecime de procent conteaza daca vrem sa guvernam pentru Romania in continuare", a spus Oprea.

In privinta obiectivelor UNPR, Oprea a spus ca, indiferent de modul in care va candida, partidul vrea sa obtina cel putin 10% din numarul total de voturi la ambele alegeri.

Pe de alta parte, in ceea ce priveste relatia cu PSD, Oprea a spus ca UNPR isi continua parteneriatul din cadrul Aliantei de Centru-Stanga, incheiat pana in anul 2020 cu PSD, inclusiv in Parlament. In ceea ce priveste relatia cu PNL si restul partidelor din Parlament, liderul UNPR a afirmat ca nu exclude sustinerea unor proiecte comune.

"Fata de PNL si fata de celelalte partide avem aceeasi politica de deschidere spre dialog. Nu excludem sustinerea unor proiecte initiate de alte formatiuni, insa discutiile se vor purta punctual, de la caz la caz", a spus Oprea.In privinta Guvernului, Oprea a afirmat ca UNPR va fi atent la actiunile Cabinetului Ciolos si va sanctiona orice fel de "derapaj".

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, la finalul lui 2015, ca in prima parte a lunii ianuarie PSD va lua o decizie privind politica de aliante in 2016. PSD are programata o sedinta a Comitetului Executiv sambata.

Sursa foto: Brian A Jackson / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri