Delegatia europarlamentarilor PSD le-a transmis presedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, precum si Comisarului european pentru politica de vecinatate, Johannes Hahn, scrisori prin care solicita o interventie a celor doi oficiali in cazul familiei Bodnariu.

Eurodeputatii PSD arata, in documentele amintite, ca, desi Norvegia nu este stat membru al Uniunii Europene, Marius Bodnariu este cetatean al UE si trebuie sa beneficieze de protectie din partea institutiilor europene, informeaza PSD intr-un comunicat de presa remis vineri Mediafax.

De asemenea, eurodeputatii PSD insista pe necesitatea ca autoritatile norvegiene sa dea dovada de mai multa transparenta in acest caz. "E nevoie de mai multa transparenta, mai mult acces la informatii si mai buna cooperare a autoritatilor norvegiene in relatia cu un cetatean al UE si familia acestuia. Lipsa de transparenta, in special in situatii atat de complicate, este nu numai un obstacol, ci si o sursa de probleme pentru o familie care are atat de mult de suferit", subliniaza apelul.

"Uniunea Europeana ramane un actor relevant la nivel global datorita hotararii cu care isi apara valorile. Protejarea relatiei dintre parinti si copii si sprijinul pentru familie este una dintre aceste valori pretuite. Avem incredere ca o mai mare transparenta poate face mai multa lumina in acest caz si o astfel de cerere catre autoritatile norvegiene, venita din partea dumneavoastra, ar putea determina aceste autoritati sa fie mai deschise in interactiunea cu publicul si cu familia Bodnariu, creand astfel posibilitatea de rezolvare a problemei, in interesul celor cinci copii'', arata eurodeputatii PSD.

Ambasadorul Romaniei la Oslo, Adrian Gabriel Davidoiu, consulul ambasadei, Mihai Oprescu si un expert trimis din centrala MAE au avut o intalnire marti cu familia Bodnariu si cu avocatul acesteia, a anuntat MAE, care precizeaza ca minorii vor putea fi vizitati de consul.

Diplomatii romani au avut o serie de intalniri pe tema cazului familiei Bodnariu, inclusiv cu reprezentanti ai Ministerului norvegian de Externe si ai Ministerul Copiilor, Egalitatii si Incluziunii Sociale din Norvegia, dar si cu familia.
"Familiei Bodnariu i s-au recomandat alti doi avocati norvegieni, care s-au ocupat in trecut de cazuri similare si care pot colabora cu avocatul familiei. Din discutie a rezultat ca sesizarile privind eventuale abuzuri ale Barnevernet pot fi adresate doar de familie, prin avocat, catre institutia Fylkesmannen, care este reprezentantul autoritatilor centrale in teritoriu", a declarat miercuri Raluca Lunculescu, purtatorul de cuvant al MAE.

Partea norvegiana a dat asigurari ca exista "garantii proceasule pentru parinti" si a reiterat faptul ca ancheta Barnevernet nu a pus in discutie aspecte de natura religioasa, fapt confirmat si de familie.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri