RA-APPS a atribuit locuinte, la inceputul anului, din fondul locativ administrat, unor ministri si secretrari de stat din Cabinetul Ciolos, desi unii dintre ei, potrivit declaratiilor de avere, detin locuinte in Bucuresti, legea permitand acest lucru numai "din motive de siguranta si protectie".

Pe lista ministrilor din guvernul Ciolos care beneficiaza de locuinte de la stat se afla Patriciu Achimas-Cadariu, care gestioneaza domeniul Sanatatii, el primind un apartament de 146,56 mp la care chiria este de 1.489 lei. Ministrul Mediului, Cristiana Palmer, a primit o locuinta de 143,10 mp, iar chiria este stabilita la 2.290 lei. Ciprian Bucur, ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul, beneficiaza de un apartament de serviciu de 120,02 mp, chiria fiind de 898 lei, noteaza Mediafax.

Beneficiari de locuinte de la RA-APPS sunt si Paul Gheorghiu, director de cabinet al Primului Ministru, cu rang de Secretar de Stat, caruia i s-a atribuit un apartament de 195,14 mp, chiria fiind de 1032,84 lei, Mihail Lisetchi, Secretar de Stat la Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic, beneficiaza de o locuinta de 96,95 mp, chiria fiind stabilita la suma de 1856,60 lei. De asemenea, Dragos Tudorache, sef al Cancelariei Primului Ministru, a primit o locuinta de 185,82 mp, chiria fiind de 1508,39 lei. Sorin-Ioan Radu, Secretar de Stat la Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a primit o locuinta de serviciu de 105,23 mp cu o chirie stabilita la 717,96 lei si Secretarului de Stat in cadrul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, Erika Stanciu, i s-a dat o locuinta de 153,92 mp, chiria fiind de 583,94 lei.

Dintre acestia, potrivit declaratiilor de avere, publicate pe site-un Guvernului, Cristina Palmer detine in Capitala un apartament cumparat in 1992, la fel si Dragos Tudorache, sef al Cancelariei Primului Ministru care are o locuinta in Bucuresti de 115 mp, cumparata ‎in 2005.

Locuintele de serviciu si locuintele simple pentru demnitari sunt atribuite in baza Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 101/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, astfel ca "se pot atribui temporar imobile cu destinatia de locuinta de serviciu din fondul locativ aflat in administrarea RA-APPS ministrilor, inclusiv persoanelor care ocupa functii asimilate celei de ministru si ministrilor delegati, pe durata mandatului, respectiv secretarilor de stat si persoanelor care ocupa functii asimilate celei de secretar de stat, pe o perioada de 3 luni de la data numirii in functie”.

Insa, potrivit art. 14^1 alin (5) "nu beneficiaza de locuinta de serviciu persoanele care detin in proprietate sau in coproprietate imobile cu destinatia de locuinta in municipiul Bucuresti". Exista totusi o exceptie, reglementata prin art. 14^6 care precizeaza ca "la propunerea motivata a conducatorilor institutiilor publice in cadrul careia este incadrat demnitarul respectiv, de prevederile ordonantei poate beneficia si demnitarul care are o locuinta proprietate personala sau coproprietate in municipiul Bucuresti, dar care, in exercitarea atributiilor legale isi desfasoara activitatea in conditii de risc inalt, din motive de siguranta si protectie", aceasta fiind explicatia faptului ca ministrul Mediului si seful Cancelariei prim-ministrului beneficiaza de locuinte de serviciu desi au apartamente in Capitala.

Pe de alta parte, membrii guvernului Ponta care nu au predat, pana in prezent, spatiile atribuite de stat sunt: Sevil Shhaideh, fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Mihaela Maria Ciuciureanu, fost Secretar de Stat in cadru Ministerului Fodurilor Europene, Catalin Cosmin Olteanu care a fost Secretar de Stat in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Turismului si Mirela Florenta
Matichescu, fost Vicepresedinte al Autoritatii pentru Turism in Cabinetul Ponta.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri