Premierul Dacian Ciolos a afirmat, miercuri seara, la Paris, ca un guvern tehnocrat nu reprezinta o solutie pe termen lung, ci una tranzitorie, avand in vedere ca astfel nu sunt urmate principiile democratiei reprezentative.

"Dupa parerea mea, nu cred ca o democratie se poate construi pe guverne tehnocrate. Cred ca un guvern tehnocrat este o exceptie si nu o regula, cu atat mai putin o solutie. Daca impingem la extrem, modelul unui guvern tehnocrat este un mod de a nega democratia. Pentru ca ce este democratia reprezentativa? Este un Parlament ales direct de popor si care emana apoi un guvern. Desigur, Guvernul meu a fost votat de Parlament, de partidele politice reprezentate in Parlament, dar fara sa aiba reprezentanti in Guvern. Este o solutie, sa spunem, tranzitorie si pentru mine este clar ca un guvern tehnocrat nu este o solutie pe termen lung", a afirmat Ciolos, in cadrul intalnirii cu studentii si masteranzii romani de la SciencesPO , conform Mediafax.

El a reiterat faptul ca el si Guvernul din care face parte nu se vor prezenta la alegeri, ceea ce inseamna ca pot lansa mai usor procese de reforma.Romania sa aiba "suficienta credibilitate in societate, pentru a-si putea asuma un guvern care sa fie recunoscut si respectat de popor".

"Dar, daca pentru asta trebuie sa se faca o pauza, pentru ca partidele politice sa-si faca propria analiza, sa-si redefineasca proiectele, structura si sa faca noi oferte societatii — Romania va avea alegeri la sfarsitul acestui an—, atunci este o solutie tranzitorie, pe care noi, in calitate de guvern tehnocrat, incercam sa o utilizam cat mai bine posibil, lansand proiecte de reforma, care pot fi puse in practica mult mai usor de un guvern care nu e politic si care nu are teama unei reactii electorale la finalul mandatului. Eu si Guvernul meu nu avem intentia sa ne prezentam in alegeri", a mai declarat premierul.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri