PNL acuza PSD ca este principalul vinovat pentru mentinerea MCV, avand in vedere ca majoritatea parlamentara este cea care a decis respingerea solicitarilor Justitiei de ridicare a imunitatii parlamentare, principala problema mentionata in Raportul Comisiei Europene.

"Raportul MCV subliniaza faptul ca ridicarea imunitatii parlamentarilor, in urma solicitarilor Justitiei, constituie, inca, intr-o problema esentiala a reformarii sistemului judiciar. Ceea ce PNL a subliniat - si continua sa o faca si cu acest prilej - este ca Parlamentul a decis respingerea solicitarilor de ridicare a imunitatii prin majoritatea formata de PSD si aliatii sai. (...) PSD se constituie in principalul vinovat pentru mentinerea MCV, care ar fi putut avea o alta abordare in cazul in care social-democratii ar fi avut o atitudine corecta si de respect pentru principiul egalitatii in fata legii", se arata intr-un comunicat de presa al PNL, conform Mediafax.

Liberalii mai afirma ca deciziile politice ale social-democratilor impotriva Justitiei sunt "toxice", fiind sanctionate permanent de oficialitatile europene.

"Reprezentantii PSD trebuie sa inteleaga faptul ca prezumtia de nevinovatie are legatura cu ancheta si judecata, iar folosirea acesteia in procedurile parlamentare constituie un abuz si o confuzie voita. Instanta de judecata este cea in masura sa analizeze pe fond probele din dosar si sa decida daca parlamentarul respectiv este sau nu vinovat la finalul unui proces. Un vot impotriva unor astfel de solicitari inseamna blocarea procedurilor judiciare. Parlamentul are, insa, obligatia de a nu pretinde ca are atributiile unui judecator si de a lasa in sarcina unui complet de judecata sa aprecieze masurile necesare in aceste cazuri", se mai mentioneaza in comunicat.

Potrivit raportului MCV, in 2015, Parlamentul a refuzat aproximativ o treime din cererile formulate de DNA de ridicare a imunitatii unor parlamentari. De asemenea, raspunsul Parlamentului la solicitarile DNA este lipsit de criterii obiective pe baza carora sa se furnizeze o justificare clara si consecventa in fiecare caz, in special pentru refuzuri, iar masurile intreprinse in aceasta privinta au fost luate mai degraba de unele partide politice decat de Parlament, potrivit sursei citate.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri