Presedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat ca formatiunea pe care o conduce va candida independent de PSD la alegerile locale, afirmand ca acolo unde echipele UNPR-PSD sunt ''mai bine inchegate'' ele pot merge impreuna, in vreme ce la parlamentare cele doua partide vor avea liste comune.

''M-am intalnit joi cu domnul Dragnea. Avem acea alianta de centru stanga valabila pana in anul 2020. Pentru a maximiza sansele celor doua partide, bineinteles, PSD este cel mai mare partid din Romania, am stabilit ca vom candida singuri fiecare (la alegerile locale –n.r.). In judetele in care sunt echipele mai bine inchegate sau isi doresc sa candideze, au libertatea sa candideze impreuna'', a declarat presedintele UNPR Gabriel Oprea, scrie Mediafax.

El a afirmat ca pentru alegerile parlamentare a convenit cu Liviu Dragnea ca PSD si UNPR vor avea liste comune, in conditiile in care presedintele PSD declarase ca acest aspect urmeaza sa fie discutat.

Liderul UNPR a sustinut ca formula candidaturilor separate la locale - decisa de PSD in urma cu doua zile - este cea mai buna ''din punct de vedere organizatoric''. Intrebat daca aceste aliante pentru locale se vor limita la PSD sau anumite partide, Oprea a dat de inteles ca nu. "Sincer sa fiu, eu le-am spus colegilor ca in fiecare judet sa-si maximizeze sansele", a fost raspunsul sau.

Acesta nu este singurul punct in care PSD si UNPR se despart. Astfel, Oprea nu s-a declarat de acord cu ideea lui Dragnea privind boicotarea alegerilor locale in cazul in care se revine la alegerea primarilor in doua tururi."Noi nu boicotam niciodata", a subliniat el, sugerand ca aceasta nu este o atitudine responsabila si mentionand ca respecta legea alegerilor locale, votata de catre toate partidele politice, ce prevede alegerea primarilor intr-un singur tur.

Totodata, UNPR a informat ca in cadrul sedintei Comitetului Executiv National s-a decis ca partidul va avea, din nou, de la 1 februarie, grupuri proprii la Camera Deputatilor si Senat. Gabriel Oprea a reiterat ca obiectivul strategic al UNPR este minimum 10% la alegeri. Presedintele UNPR a mai mai afirmat ca partidul il propune pentru Primaria Brasov pe Ion Dumitru.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat joi ca la alegerile locale PSD poate face aliante la nivelul organizatiilor locale sau judetene, in functie de caz, doar cu UNPR si ALDE. "In ceea ce priveste politica de aliante a Partidului Social Democrat, am decis ca vom propune UNPR-ului un proiect de acord de colaborare care sa de posibilitatea tuturor organizatiilor PSD si respectiv UNPR ca acolo unde considera ca este eficient pentru procesul electoral si se maresc sansele de castig in alegeri pot incheia aliante electorale in conditiile pe care le considera cele mai bune din punctul de vedere al sanselor de castig. De asemenea, o sa propunem un astfel de acord si colegilor din ALDE, care sa cuprinda aceleasi conditii" a declarat presedintele PSD.

Pentru scrutinul parlamentar PSD va avea discutii cu UNPR pentru a decide termenii viitoarei colaborari. "Erau doua variante: varianta tip USL, in care de sus pana jos,de la Bucuresti pana la cea mai mica comuna din Romania erau liste comune obligatorii si candidati comuni, sau varianta in care se da posibilitatea fiecarei organizatii judetene sau locale sa incheie astfel de aliante. Este acelasi lucru. Si pentru parlamentare, dupa alegerile locale, vom avea o discutie cu UNPR-ul sa vedem cum stabilim si cum decidem colaborarea pentru alegerile parlamentare", a precizat Dragnea, in conditiile in care Oprea a cerut o treime din locurile de pe liste.

Totodata, vineri, Liviu Dragnea s-a pronuntat in numele UNPR pe tema alegerii primarilor in doua tururi, anuntand pozitia formatiunii conduse de Gabriel Oprea la discutiile de saptamana viitoare cu premierul Dacian Ciolos.

''PSD, UNPR, ALDE si UDMR au anuntat ca nu sunt de acord cu modificarea legii alegerilor locale. In aceste conditii nu stiu daca domnul prim ministru Dacian Ciolos se mai poate gandi ca mai are rost sa initieze in vreun fel sau altul o ordonanta sau proiect de lege in conditiile in care o larga majoritate din Parlament nu sustine aceasta idee'', a spus Dragnea, vineri, intr-o conferinta de presa.

Sursa foto: tlegend / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri