Deputatii si senatorii se intorc luni la munca, in prima sesiune parlamentara din 2016 si penultima din mandat, sesiune care se va desfasura sub semnul alegerilor locale din iunie, scrutin premergator parlamentarelor de la sfarsitul anului.

Birourile permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului se reunesc luni la pranz, urmate de sedinte ale liderilor de grup.
Senatorii si deputatii se vor intalni pe 1 februarie in cadrul sedintelor de grup pentru a-si alege noi lideri sau pentru a-i reconfirma pe cei existenti , conform Mediafax.

Astfel, la PSD Marian Neacsu va fi inlocuit cel mai probabil de Florin Paslaru ca sef al deputatilor. UNPR a anuntat ca se va separa in Parlament de PSD, demersurile urmand sa fie initiate in prima zi a noii sesiuni.Alesii isi vor imparti si functiile din cele doua Birouri Permanente, recompensate cu salarii semnificativ mai mari decat cele care intra in buzunarele parlamentarilor ''de rand''. Sedintele de plen vor incepe la ora 16,00.

Sesiunea va debuta sub semnul controverselor legate de modul de alegere a primarilor, PNL insistand asupra revenirii la doua tururi de scrutin in conditiile in care este sustinut in acest demers doar de cei de la Miscarea Populara. Discutii pe aceasta tema vor avea loc intre premierului Dacian Ciolos si reprezentantii partidelor chiar odata cu revenirea parlamentarilor la munca.

Initiativa legislativa in acest sens a fost respinsa de Comisia juridica a acestui for in luna decembrie. Proiectul a fost depus de liberali in septembrie, iar Camera Deputatilor este for decizional.

O alta lege importanta care asteapta votul parlamentarilor este cea privind darea in plata, trimisa spre reexaminare de presedintele Klaus Iohannis la finalul anului trecut si asupra careia exista un acord de principiu in randul fortelor politice.

Acordul de imprumut cu Republica Moldova s-a intors si el la Legislativ dupa ce seful statului a constatat ca situatia de la Chisinau era prea instabila pentru a fi pus in practica. Acesta va primi unda verde de la Parlament in urma discutiilor oficialilor romani cu noul premier de la Chisinau, Pavel Filip, care trebuie insa sa indeplineasca in prealabil o lista de 7 reforme trimisa de premierul Dacian Ciolos

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri